Orasul bulgaresc Varna va deveni pivotul turismului international pe litoralului Marii Negre, deoarece aeroporturile bulgaresti sunt preluate de nemti, iar marile agentii au ocolit Romania, a declarat oficialul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Sud-Est, Corina Martin.

"Aeroporturile din Varna si Burgas au fost preluate de entitati germane in concesiune pe 49 de ani, ceea ce inseamna ca, cel putin in anul urmator, niciun charter german nu va mai ateriza pe aeroportul Mihai Kogalniceanu din Constanta", a adaugat Martin potrivit NewsIn.

La acest fapt se adauga decizia marelui concern german TUI de a nu trimite, in 2007, turisti in Romania. Reprezentantii TUI au declarat ca 2007 va fi un an de pauza, in care vor astepta sa se faca ordine in gestionarea turismului romanesc, si de asemenea, vor astepta un semnal din partea guvernului ca acesta sa promoveze brandul de tara si o strategie de turism pentru Romania.

Numarul de turisti straini pe litoralul romanesc, in intervalul 1 mai - 20 iulie 2006, a fost de aproximativ 45.000, cu aproape jumatate mai putin decat in 2005, ponderea lor in numarul total de turisti de pe litoral fiind de 10%.

Patronatul ANAT estimeaza totusi, pentru 2007, o crestere de circa 5-8% a numarului de turisti straini pe litoral, datorita revenirii in Romania a unor mari turoperatori francezi, cu un concept all inclusive, de club de vacanta.

Numarul turistilor straini care au venit in aceasta vara pe litoralul romanesc a scazut comparativ cu anul trecut, iar pentru anul viitor prezenta acestora va fi si mai redusa. Potrivit datelor statistice, numarul turistilor straini a scazut cu peste 2%. Cifrele mai arata ca multi turisti care ajung in sudul litoralului - la Costinesti, 2 Mai si Vama Veche- prefera cazarea la particulari in defavoarea hotelierilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri