Agentiile de turism au inregistrat, in perioada sarbatorilor de iarna, incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele turistice de Craciun si Revelion s-au vandut in proportie de aproape 100%, potrivit ofiterului de presa al ANAT, Traian Badulescu.

"Sarbatorile de iarna de anul acesta au fost un succes pentru agentiile romanesti de turism, care au inregistrat incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele de servicii turistice pentru Craciun si Revelion, atat in tara, cat si in strainatate, au fost vandute intr-o proportie care a mers de la 95% la 100%", a spus pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

"in prima parte a anului 2007, vor continua sa se vanda foarte bine pachetele turistice pentru statiuni montane, atat in tara, cat si in strainatate, in special pentru statiunile de schi", a mai spus Traian Badulescu.

"In 2007, toate sectoarele turismului romanesc vor inregistra cresteri ale afacerilor, intre 10 si 20%. Totusi, estimam ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Pe acest segment, estimam o crestere de circa 30%", a adaugat Badulescu.

La jumatatea lunii decembrie 2006, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Daniel Vasilescu, declara ca ca anul 2007 nu va aduce majorari de preturi si tarife in ceea ce priveste serviciile turistice din Romania, in pofida scumpirilor anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii.

"Am luat in calcul scumpirile anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii si consideram ca anul 2007 nu va aduce scumpiri semnificative la tarifele serviciilor turistice din Romania", a spus Daniel Vasilescu.

"Aderarea la UE va aduce noi oportunitati de dezvoltare pentru turismul romanesc, mai ales in domeniul fondurilor structurale care vor putea fi accesate pentru investitii, dar autoritatile si companiile din acest sector trebuie sa rezolve o serie de probleme, cum sunt lipsa infrastructurii, a resurselor umane si a calitatii serviciilor", a mai spus atunci Daniel Vasilescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri