Investitiile in turismul romanesc ar putea depasi, anul acesta, 420 milioane euro, estimeaza reprezentantii pietei de profil. Cele mai consistente proiecte vizeaza constructia sau modernizarea unor hoteluri de trei si patru stele.

Potrivit ultimului studiu realizat de compania Colliers, in urmatorii trei ani, piata hoteliera se va innoi cu cel putin 2.000 de camere, dintre care aproximativ 100 vor fi date in folosinta anul acesta.

Printre proiectele imediate se numara trei hoteluri Golden Tulip si unul Accor, toate fiind situate in Bucuresti. Grupul francez Accor, care estimeaza ca pina in 2011 va opera 20 de hoteluri in Romania, a demarat constructia Novotel dupa mai mult de un an de aminari. Hotelul de patru stele este construit tot de o companie franceza, Bouygues, si este amplasat linga Palatul Telefoanelor. In cazul Novotel, investitia totala este estimata la 39 milioane euro. Ieri, Citibank Romania a anuntat ca parte din aceasta suma, respectiv 16 milioane euro, va fi finantata de Citigroup.

Hotelurile de trei stele domina piata

Trei din zece turisti straini care vin in Romania se cazeaza in Bucuresti, reiese din studiul Colliers. In prezent, piata de profil dispune de 6.000 de camere, nivel cu mult sub cel existent in tarile vecine, dintre care mai mult de 3.000 sint clasificate cu trei stele.
Potrivit sursei citate, numai in ultimii patru ani au fost livrate aproximativ 1.300 de noi camere de hotel. Analistii Colliers estimeaza ca in urmatorii trei ani vor fi date in folosinta circa 2.000 de noi camere, mai mult de jumatate dintre acestea fiind de trei stele, urmind ca, pina in 2009, numarul acestora sa creasca cu cel putin 1.000.

Proiecte noi

Nume hotel Investitor Nr. camere

Rembrandt Hotel Rembrandt 15 camere

Golden Tulip Inn Golden Tulip 80 camere

Ibis Parlament Continental Accor 150 camere

Confort Colentina Pro Confort 180 camere

Phenicia Hotel Triumf Construct 340 camere
(Sursa: Colliers)

Cit costa o camera la hotel

Tip hotel Pret/noapte
1-2 stele 40-70 euro
3 stele 50-120 euro
4 stele 100-250 euro
5 stele 200-300 euro
(Sursa: Colliers. Preturile sint valabile pentru o camera dubla)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri