Pretul de la care va pleca licitatia publica cu strigare organizata de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru vanzarea Hotelului Triumf este de 32,5 milioane de euro, au declarat reprezentantii RA-APPS.
"Pretul de pornire a licitatiei, stabilit de evaluatori, este de 32.500.000 de euro. Daca niciunul dintre participantii la licitatie nu ofera acest pret, el scade, pasul fiind de un milion de euro. Negocierile merg, insa, numai pana la pragul echivalent cu 70% din valoarea stabilita de evaluatori. In ceea ce priveste licitarea peste 32,5 milioane de euro, pasul este de doua milioane de euro", a declarat seful Hotelului Triumf, Liviu Eftimescu, citat de NewsIn.

RA-APPS va organiza, miercuri, licitatie publica cu strigare pentru vanzarea proprietatii imobiliare Hotel Triumf. in ceea ce priveste numarul ofertantilor care vor lua parte la licitatie, reprezentantii RA-APPS au precizat ca "sunt mai mult de trei, de vreme ce se organizeaza licitatia". Potrivit RA-APPS, pretul pentru dosarul de prezentare a fost de 500 de euro. Cu o zi inainte de licitatie, reprezentantii RAAPPS au organizat un tur de cunoastere a activului.

Situat in zona centrala a Capitalei - soseaua Pavel Kiseleff, Hotelul Triumf a fost construit in anul 1935, dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu, in acest moment figurand pe lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii si Cultelor. "Acesta a fost primul bloc de locuinte din Romania, construit pentru functionarii Bancii Nationale a Romaniei, de la directori pana la femeile de serviciu", a explicat Liviu Eftimescu. incepand cu anul 1965, unitatea hoteliera intrat in circuitul turistic, sub coordonarea sectiei Relatii Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman.

Cu o suprafata de 18.000 de metri patrati si o gradina de 15.000 de metri patrati (inclusiv amprenta hotelului), Hotelul Triumf este structurat pe opt nivele, avand 98 de camere aflate in circuitul turistic. "Din cele opt nivele, unele nu sunt folosite sau servesc altor scopuri. Spre exemplu, la subsol avem partea tehnica, iar mansarda poate fi folosita, dar in acest moment nu are nicio utilitate", a explicat Liviu Eftimescu.

"Este cumva un hotel atipic pentru ceea ce percepem noi astazi prin notiunea de "hotel". Nu avem camere cu suprafata standard. Exista camere "single" de 14 metri patrati, dar si de 22 de metri patrati, dar in acelasi timp avem si camere duble de 16 metri patrati, spre exemplu", a precizat seful hotelului. Preturile pentru aceste camere variaza de la 140 de lei pentru o camera "single" la 320 de lei pentru un apartament.

Hotelul, clasificat la doua stele, dispune de un restaurant cu o capacitate totala de 120 de locuri. De asemenea, in curtea hotelului exista pana la doua sute de locuri de parcare si doua terenuri de tenis - unul in aer liber si unul acoperit. Cele doua terenuri de tenis pot fi inchiriate atat de turistii cazati in hotel, cat si de persoane din afara acestuia.

Potrivit sefului hotelului, numarul turistilor este de 15.000 anual, ceea ce reprezinta aproximativ 50% din gradul de ocupare. "Numarul turistilor este satisfacator pentru Bucuresti. Sejurul unui turist este, in medie, de 1,8 zile pentru romani si 2,8 zile pentru straini", a completat Liviu Eftimescu, mentionand ca proportia intre turistii straini si cei romani este de "jumatate-jumatate".

Liviu Eftimescu a povestit ca din 1935 si pana in prezent singura renovare a fost facuta in anul 1970. "Singura interventie majora a fost facuta la renovarea din anul 1970, dar sigur ca, intre timp, au mai fost si alte interventii. in '92-'93 am dotat camerele cu televizoare si aer conditionat (n.r. - numai apartamentele si camerele duble din hotel sunt dotate cu aer conditionat), in urma cu trei ani a fost cosmetizata fatada, iar anul trecut au fost igienizate spatiile comune si restaurantul", a precizat Liviu Eftimescu.

Potrivit acestuia, calitatea de monument istoric pe care o are hotelul nu permite interventii majore in special in privinta fatadei. "Se poate interveni la structura hotelului, dar numai in limita prevederilor legale care reglementeaza regimul monumentelor istorice. De asemenea, nu se pot face constructii adiacente de natura sa restrictioneze fatada; aceasta nu trebuie restrictionata in niciun fel", a conchis seful hotelului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri