Traficul aerian international a crescut in 2006 cu 5,9%, mai incet decat in 2005, cand ritmul de crestere a fost de 7,6%, potrivit datelor Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian (International Air Transport Association IATA).

Profitul operational obtinut in transportul aerian a crescut, in 2006, la valoarea de 10,2 miliarde dolari, de la 4,3 miliarde dolari din 2005, iar pierderile nete au scazut la 500 milioane dolari de la 3,2 miliarde, a spus organizatia, cu sediul la Geneva. Traficul de marfuri a crescut anual la 4,6%, de la 3,2% din anul precedent.

"Lectia anului 2006 este ca se merita urmarirea unei cresteri economice profitabile. in timp ce cresterea tarficului de pasageri a incetinit, linia de baza s-a imbunatatit", a spus directorul general IATA, Giovanni Bisignani, potrivit NewsIn.

IATA a estimat ca traficul aerian va continua sa scada in 2007, deoarece companiile aeriene dau mai multa atentie rutelor profitabile in detrimentul cresterii cotei de piata mondiale, a spus purtatorul de cuvant IATA, Anthony Concil.

Sectorul transportului aerian va avea, probabil, un profit net de 2,5 miliarde dolari, in 2007, in contextul in care continua reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei, a mai spus IATA.

Orientul Mijlociu a fost regiunea care a avut cel mai rapid ritm de crestere, in 2006, atat pentru traficul de pasageri, cat si pentru cel de marfa. Traficul de pasageri a crescut cu 15,4%, iar cel de marfa cu 16,1%, in acesta regiune.

Toate celelalte regiuni ale lumii au avut o crestere incetinita a traficului de pasageri, fata de 2005, a spus IATA, preluata de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri