Ryanair Holdings Plc., cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a raportat o crestere de 30% a profitului net in trimestrul al treilea. Astfel, Ryanair a inregistrat 47,7 milioane euro profit net la finalul trimestrului trei fiscal (octombrie decembrie 2006), veniturile ridicandu-se la 493 milioane de euro, in crestere comparativ cu perioada similara din 2005.

Compania a transportat in perioada mentionata 10,3 milioane de pasageri, cu 19% mai mult decat in trimestrul trei fiscal al anului 2005. Rata de profitabilitate a companiei s-a mentinut la 10% in ciuda costurilor ridicate ale petrolului, combustibilul reprezentand 40% din totalul costurilor operatorului. Ryanair si-a imbunatatit profitul prin introducerea unei taxe pentru bagajele trimise in cala, reusind sa creasca astfel veniturile si in acelasi timp sa diminueze costurile prin reducerea volumului de bagaje pe care pasagerii le transporta.

Cresterea exceptionala de 30 de procente a profitului trimestrial, intr-o perioada in care care cotatiile petrolului si competitia pe piata au crescut denota robustetea modelului low-cost implementat de Ryanair, a declarat CEO-ul Ryanair, Michael OLeary. Operatorul estimeaza ca numarul pasagerilor va creste cu 25% in trimestrul in curs comparativ cu perioada similara din 2006, profitul urmand sa se majoreze cu 29% pana la 390 de milioane de euro (estimarea precedenta era de 350 milioane euro, in crestere cu 16%).

Ryanair a trasportat in luna ianuarie a acestui an aproximativ 3,13 milioane pasageri (+23%), urcand numarul pasagerilor transportati in ultimul an la 41,128 milioane. Gradul de ocupare al avioanelor Ryanair s-a situat in luna precedenta la 71%, in scadere cu trei procente comparativ cu perioada similara din 2006, gradul de ocupare in ultimele 12 luni fiind de 83%, potrivit datelor comunicate de catre companie.

Ryanair este cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, cu 18 baze pe continent si 440 de rute in 24 de tari. Flota companiei va numara, la sfarsitul lunii martie 2007, 134 de aeronave Boeing 737-800, alte 117 urmand sa fie livrate in urmatorii cinci ani. Ryanair, care a pornit la drum in 1985 cu un singur avion care avea 15 locuri, are in acest moment 4200 de angajati si estimeaza ca va trasporta in anul fiscal in curs (care se va incheia la finalul lunii martie 2007) aproximativ 42 milioane de pasageri.

Low-cost-urile isi intind aripile peste Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri