Cele 34 de oferte primite de Directia Apelor Dobrogea-Litoral pentru licitatiile publice privind concesionarea a 25 de sectoare de plaja au fost depuse numai pentru 17 dintre acestea, pentru celelalte opt nefiind depusa nicio oferta.
Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) organizeaza, prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral Constanta (DADL), licitatii publice pentru atribuirea a 25 de sectoare de plaja. Potrivit comunicatului ANAR, cele 25 de sectoare de plaja sunt rezultatul redimensionarii celor 14 sectoare ramase neinchiriate in anul 2006. Reprezentantii ANAR motiveaza aceasta decizie prin dorinta de a le face "mai atractive pentru investitori", informeaza NewsIn.

Pentru licitatia care se va desfasura in perioada 21-23 februarie au fost depuse 34 de oferte, dupa ce DADL Constanta a vandut 128 de caiete de sarcini. Ofertele primite de DADL Constanta au fost depuse numai pentru 17 sectoare, pentru celelalte opt nefiind depusa nicio oferta.

Investitorii nu s-au ingramadit sa oferteze pentru inchirierea plajelor

Cele mai neatractive plaje de pe litoralul romanesc, ramase neinchiriate la licitatia din 2006, sunt pe cale sa fie licitate, in perioada 21 - 23 februarie. Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), din cadrul Companiei Nationale Apele Romane, a incheiat, marti, perioada de depunere a ofertelor pentru inchirierea celor 25 de sectoare pe care le mai avea in administrare.

Numarul caietelor de sarcini vandute a fost de 125, ceea ce a sugerat un interes mare al investitorilor. insa, pana la ora de inchidere a perioadei de depunere a ofertelor, doar 34 de investitori au inaintat documentele de rigoare. Spre comparatie, in anul 2006, pentru cele 33 de sectoare licitate s-au vandut 300 de caiete de sarcini si au fost depuse 81 de oferte.

Directorul DADL, Ionel Manafu, a declarat ca aceste noi contracte de inchiriere vor contine prevederi foarte clare privind regimul de curatenie pe plaje, clauze ce vor face si obiectul unor acte aditionale la documentele semnate in cursul anului trecut cu operatorii de plaja. Noile norme prevad foarte clar intervalul orar si tehnologia de curatare a plajelor, iar in fiecare dimineata inspectorii de la DADL vor semna procese-verbale cu reprezentantii operatorilor, in care se va certifica daca sectoarele de plaja corespund normelor legale si contractuale. Ionel Manafu nu exclude reaparitia patinoarelor pe plaje, precum si a altor instalatii de divertisment, intrucat legislatia prevede si existenta unor zone pentru practicarea sporturilor.

Numarul beach-barurilor va fi limitat la cel prevazut de lege, iar planurile urbanistice zonale pentru constructiile de pe plaje au fost trimise la autoritatile locale, pentru a fi analizate si aprobate in consiliile locale. Singura localitate care a analizat si aprobat planul urbanistic zonal pentru plaja este orasul Navodari. Directorul DADL a precizat ca are promisiunea autoritatilor locale din Eforie, Costinesti si Mangalia ca vor dezbate si aproba planurile, in sedintele consiliilor locale, pana la sfarsitul lunii februarie. Ionel Manafu a mai afirmat ca plajele vor fi pregatite pana la deschidere sezonului estival, pe 1 mai.

El a adaugat ca, daca anul trecut s-a manifestat intelegere pentru operatorii de plaja, fiindca se aflau la inceput de drum, din 2007 se vor aplica sanctiuni foarte dure. Directorul DADL a precizat ca va aduce aproximativ 15 inspectori de la directiile de ape din tara, care vor fi dotati si cu ATV-uri si vor avea instructiuni precise sa nu faca favoruri vreunui agent economic de pe plaja. Inspectorii respectivi vor verifica atat existenta algelor si a altor probleme hidrologice, dar vor fi si cei care vor semna procesele-verbale de curatenie a plajelor. Ionel Manafu a mai spus ca orarul de plaja vizeaza doar agentii economici, in privinta programului de curatenie, nu si turistii, care vor putea sa stea pe plaja cat doresc. in plus, operatorii de plaje vor fi obligati sa informeze turistii care inchiriaza sezlonguri despre ora maxima pana la care le pot folosi, pentru a se putea face loc utilajelor de curatare a plajei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri