Specialistii companiei Peacock Hotels, care ofera consultanta pe piata investitiilor hoteliere, sustin ca pana la sfarsitul acestui deceniu, oferta hoteliera totala din Bucuresti ar trebui sa atinga cel putin 9.000 de camere, estimate ca fiind necesare pentru aceasta capitala europeana.
Potrivit specialistilor companiei Peacock Hotels, in prezent capacitatea turistica a Romaniei exprimata in numar de locuri de cazare pe cap de locuitor acopera doar 1,3% din populatia tarii, iar un procent bun, in concordanta cu piata unei tari in care turismul ar putea fi o prioritate si un accelerator al economiei nationale, ar trebui sa atinga un minim de 6%.

"Acest aspect este atent masurat de antreprenorii straini, care au ales in mod deosebit Romania pentru achizitionari si investitii in hoteluri de mari dimensiuni. Acesti jucatori au o imagine clara despre cum Romania este dispusa sa-si transforme remarcabila sa diversitate si complexitate turistica in solutia perfecta pentru exigenta piata hoteliera europeana", se arata intr-un raport al companiei, potrivit NewsIn.

Si analistii companiei Colliers International sustin ca, pentru anul 2007, dar si pentru perioada urmatoare, in ceea ce priveste piata hoteliera a Bucurestiului, se va mentine un interes crescut pentru zonele vechi ale Capitalei, indeosebi zona din centrul istoric, cunoscut ca fiind o locatie comerciala traditionala. Reprezentantii Colliers sunt de parere ca o data cu reconstructia acestei zone, vor fi dezvoltate o multitudine de boutiquehoteluri, in cladiri vechi sau in constructii noi, in concordanta cu stilul arhitectural al zonei.

"Noii veniti ai orasului vor fi turnurile de 20 pana la 30 de etaje, unele dintre ele proiectate pentru a fi hoteluri de capacitate medie sau mare, cu aproximativ 250 de camere, oferind un confort de 4 stele. Cateva noi proiecte de hoteluri de 5 stele, situate atat in vecinatatea zonei centrale cat si in partea de Sud-Est sau de Nord a Bucurestiului vor adauga in jur de 600 de camere la oferta existenta, in urmatorii 3 ani", estimeaza reprezentantii Colliers International.

Potrivit Colliers, zonele din apropierea lacurilor din jurul Capitalei au fost luate in considerare si continua sa ramana in atentia investitorilor, atat pentru constructia de noi hoteluri cat si pentru renovarea structurilor turistice existente. In plus, Lacul Snagov si axa de iesire din Bucuresti, incluzand Baneasa si Otopeni, vor atrage in curand investitii masive, iar hoteluri de 100150 de camere vor fi dezvoltate in aceste zone, venind cu o oferta suplimentara de 450500 de locuri in urmatorii 34 ani.

Analistii imobiliari mai conidera ca semnele unei piete hoteliere mature sunt de asemenea vizibile la nivelul intregii tari, unde o noua tendinta se confirma pentru dezvoltarea proiectelor de mari dimensiuni (intre 150 si 200 de camere). Un numar din ce in ce mai mare de investitori arata un interes crescut pentru "complexuri turistice" sau conceptul de cluburi "all-inclusive", ambele in statiuni turistice consacrate sau in zone naturale intacte, cu un potential ridicat, generand astfel noi regiuni turistice.

"Litoralul, care inca acopera un procent semnificativ din totalul capacitatii de cazare, va cunoaste numerose tranzactii cu hoteluri. Statiunile balneare vor suferi modificari majore in urmatorii 3 ani, profitand de o atentie speciala atat din partea jucatorilor locali, cat si straini. Ei sunt incurajati de presiunea pietei europene, care evalueaza potentialul si oportunitatile Romaniei pentru investitii in domeniul hotelier", se mai arata in raportul asupra pietei imobiliare al companiei Colliers.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. Colliers este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani, dezvoltandu-se pe segmentele de birouri, industrial si de spatii comerciale si, incepand cu 2005, pe cel rezidential. Compania Peacock Hotels ofera consultanta dezvoltatorilor de proiecte hoteliere si este reprezentantul in Romania si Moldova al Golden Tulip Inns&Resorts.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri