Companiile romanesti sunt binevenite in Cipru atat ca investitori in economia tarii, in turism sau in servicii financiare, cat si ca firme ce folosesc tara ca baza de operare a afacerilor internationale, a declarat la un seminar, presedintele Ciprului, Tassos Papadopoulos.

Presedintele Ciprului a salutat aderarea Romaniei la UE si a declarat ca tara asteapta investitiile romanesti, potrivit NewsIn. Domeniile de interes pentru investitii in Cipru sunt din domenii precum turismul sau serviciile financiare, a aratat seful statului. "Ciprul este un loc ideal de investitii, deoarece ofera un spatiu favorabil de operare pentru intreprinderile mici si mijlocii, un cadru legal modern si transparent, o infrastructura socio-economica dezvoltata si are o politica liberala de investitii, care ofera deduceri fiscale de pana la 100%", a declarat presedintele Ciprului, Tassos Papadopoulos. seful statului a mai amintit de cota unica de 10% pentru firme, cea mai mica din Uniunea Europeana.

"Ciprul a avut totdeauna o relatie deosebita cu tarile din Europa de Est", a spus Papadopoulos, adaugand de acordurile dintre cele doua tari. Economia Ciprului este primitoare si puternica si ofera o varietate de oportunitati pentru investitii ale oamenilor de afaceri romani pe piata cipriota sau ca sa acceseze alte piete, a spus presedintele Ciprului. "in prezent, nivelul comertului dintre cele doua tari este relativ mic, in jurul a 38 milioane euro pentru primele 11 luni ale lui 2006", a spus Papadopoulos. Din aceasta suma, 25 milioane euro reprezinta exporturile Romaniei catre Cipru, iar restul de 13 milioane euro importurile Romaniei din Cipru. Acestea lucruri arata nevoia imbunatatirii cooperarii dintre cele doua tari la nivelul comertului, a precizat presedintele.

O alta arie de interes in cooperarea dintre Romania si Cipru este data de infiintarea companiilor mixte. Astfel de firme cu capital mixt ar putea ajuta la marirea comertului. "Va asigur ca firmele romanesti sunt mai mult decat binevenite sa descopere Ciprul si avantajele pe care le ofera", a spus Papadopoulos. Ciprul este o baza buna pentru a investi in state ca Romania sau Rusia, a declarat analistul PricewaterhouseCoopers, Panikos Kaouris.

Aderarea la Uniunea Europeana va aduce oportunitati pentru populatie, oamenii de afaceri, dar si pentru parteneri, a declarat directorul general din cadrul Directiei Generale Europa, Mircea Toader. El s-a declarat increzator in privinta faptului ca toti participantii vor profita de ocaziile care se vor ivi. "Cred ca vom gasi, pe viitor, cai de a imbunatati comertul bilateral", a spus Toader.

In prezent, mai mult de 2.400 de companii cipriote au investit in Romania un volum total al investitiilor de peste 600 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri