Compania de transport aerian Ryanair Holdings a anuntat un profit record pentru anul 2006, intr-o perioada marcata de preturi ridicate la combustibil si concurenta acerba, dar a facut estimari prudente pentru 2007, relateaza presa internationala.
Venitul net al companiei a crescut cu 33 %, atingand suma de 401,4 milioane de euro, pe parcursul anunlui financiar incheiat in 31 martie. Vanzarile au crescut cu 32 %, pana la 2,24 miliarde de euro.

Directorul executiv al companiei, Michael O'Leary, a declarat ca se asteapta la rezultate mai modeste pentru anul 2007, cu o crestere totala a profitului in scadere pana la 5 %, care sa oglindeasca procentual scaderea preturilor la bilete.

"Rezervarile facute in avans nu reprezinta inca un punct forte al Ryanair, dar continuam sa raspundem prin promotii agresive si reduceri de preturi", a declarat O'Leary. "Ryanair va conduce si va castiga orice batalie a preturilor care se va da in Europa pentru ca Ryanair are cele mai scazute preturi si cele mai rentabile oferte", a adaugat directorul.

Pentru anul 2007, majoritatea profiturilor fiscale sunt asteptate pentru lunile aprilie-septembrie, urmate de o perioada de usoara scadere intre octombrie 2007 si martie 2008.

Investitia companiei in combustibil a crescut cu 50 % in ultimul an, ajungand la 693,3 milioane de euro, ceea ce a reprezentat 39 % din costurile totale de operare, in crestere fata de cele 35 de procente inregistrate in anul fiscal 2005. Costurile de aeroport – domeniu sensibil pentru Ryanair, care cauta aeroporturi cu taxe scazute – au crescut cu 27 %, pana la 273,6 milioane de euro.

Ryanair a declarat ca a vandut 82 % din totalul locurilor disponibile in avioane, ceea ce reflecta rapida dezvoltare a companiei.

Rezervele financiare lichide ale companiei au crescut cu 8,7 procente de-a lungul anului, atingand valoarea de 2,2 miliarde de euro, in conditiile in care Ryanair a cheltuit 344,9 milioane de euro pentru a cumpara 25,2 % din actiunile companiei rivale Aer Lingus.

Compania Ryanair a fost fondata in 1985 si are in prezent 4.500 de angajati. Opereaza pe 487 de rute, controlate din 20 de baze europene de control. A transportat 42,5 milioane de pasageri anul trecut si se asteapta sa transporte inca 52 de milioane anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri