CFR Calatori va introduce, in perioada 14 iunie-30 septembrie, 34 de trenuri care vor asigura legaturi din Capitala si din tara spre litoral si retur, pentru adaptarea traficului feroviar la solicitarile calatorilor in sezonul estival, potrivit unui comunicat de presa al companiei.
Compania feroviara va introduce 34 de trenuri din care doua perechi intercity, sapte perechi rapid, patru perechi accelerat si patru perechi de trenuri personale vor face legatura intre principalele orase ale tarii si litoralul romanesc.

Astfel, zilnic vor fi circula trenuri dinspre Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Craiova, Resita, Sighisoara, Brasov, Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare, Dej, Miercurea Ciuc, Oradea, Timisoara, Lugoj, Galati, Iasi, Vaslui, Tecuci, Barlad, Suceava, Bacau, Adjud.

Fata de anul trecut, in acest sezon se vor asigura legaturi directe intre Sibiu-Brasov-Constanta si retur, Sighetul Marmatiei-Mangalia si retur. Special pentru tineri, va fi introdus in graficul de circulatie un tren de noapte pe distanta Bucuresti Nord-Constanta si retur. De asemenea, pentru asigurarea transportului intre Constanta si Mangalia, vor circula trenuri suplimentare.

Totodata, CFR Calatori a anuntat ca va suplimenta numarul vagoanelor in functie de solicitari, iar in trenuri, statiile de cale ferata si agentiile de voiaj CFR vor fi disponibile pliante cu orarul trenurilor spre si dinspre litoral. Rezervarile se vor putea face, cu 30 de zile inainte, atat la agentiile de voiaj CFR, cat si la casele de bilete din principalele gari din tara, inclusiv in cele de pe litoral. Compania feroviara a decis ca in perioada de vara sa mentina tarifarea in regim de tren personal pentru trenurile de rang superior, care circula pe distanta Constanta-Mangalia si retur.

“Circulatia trenurilor spre si dinspre litoral se desfasoara in paralel cu continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucuresti-Constanta. Acestea sunt absolut necesare pentru cresterea vitezei de circulatie, a sigurantei si confortului, insa implica pe durata realizarii lor, perturbari ale circulatiei trenurilor si cresterea timpilor de parcurs. La finalizarea programului de modernizare, trenurile vor putea circula cu viteze de peste 160 km la ora, iar timpul de parcurs va fi redus la aproximativ 90 de minute”, se mai arata in comunicat.

Pe perioada derularii programului Litoral, se vor anula trenurile intercity Bucuresti Nord – Brasov si retur, iar in circulatia trenurilor personale pe distanta Bucuresti- Constanta vor fi facute modificari.

La inceputul acestei luni, CFR Calatori a majorat tarifele de transport cu 7,6%, facilitatile de calatorie urmand a se aplica in continuare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti. Compania va opera alte doua majorari de preturi incepand cu 1 septembrie, respectiv 1 decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri