Cei mai mari tour-operatori din Romania intentioneaza sa se uneasca intr-o societate comerciala si sa participe la privatizarea complexului Panoramic-Belvedere din statiunea Olimp, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu.
El a precizat ca intentia noii societati este de a achizitiona compelexul Panoramic-Belvedere, insa, daca nu este posibil, se va orienta spre un alt hotel. "Complexul a fost perla litoralului romanesc si am dori ca el sa isi recastige acest statut. Daca nu vom reusi acest lucru, proiectul ramane in picioare si ne vom orienta spre un alt hotel. in orice caz, tour-operatorii vor avea participa la aceasta privatizare", a spus Anastasiu.

Presedintele ANAT a dezvaluit ca privatizarea complexului este destul de dificila, deoarece exista unele probleme la structura de rezistenta, fiind posibil ca intreg complexul sa fie daramat. "Vom comanda o expertiza pentru verificarea structurii de rezistenta si un plan de afaceri, iar apoi vom vedea care este exact situatia. Daca planul de afaceri arata ca investitia este rentabila, atunci poate il vom achizitiona chiar daca va trebui sa-l daramam si sa-l construim din nou", a adaugat seful ANAT.

Potrivit lui Anastasiu, viitorul complex va avea, cel mai probabil patru stele si va fi in regim All Inclusive. "Va dati seama ca, apartinand tour-operatorilor, el va fi plin tot timpul. Hotelul va functiona tot anul, nu doar in sezonul estival", a precizat sursa.

Conform primelor estimari, investitia ar urma sa se ridice la 7-8 milioane de euro. "Este insa o suma bazata mai mult pe supozitii, pentru ca va trebui sa primim toate datele si abia apoi vom putea da o cifra exacta", a mai spus Anastasiu.

Ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi a declarat, in urma cu doua saptamani, pentru NewsIn, ca statiuniea Olimp va fi privatizata in cel mult doua luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri