Tarom intentioneaza sa introduca pe cursele care au o capacitate de ocupare de 90%, respectiv cele catre Marea Britanie, Israel sau Spania, cele doua avioane Airbus A 310, aflate pentru revizia generala in Franta, si care vor fi aduse in Romania la sfarsitul lunii iulie, respectiv august.
Cele doua aparate Airbus A310, Muntenia si Moldova, au fost duse pentru revizia completa, in luna aprilie, la una din bazele de reparatii ale companiei Airbus din Bordeaux, Franta.

"Cele doua avioane vor fi incluse pe cursele existente unde capacitatea de ocupare este de 90%, cum sunt cele catre Londra, Tel Aviv sau Madrid. Primul aparat va sosi la sfarsitul lunii iulie, iar cel de-al doilea in luna august", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Tarom, Madalin Tudor.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor estimau, in luna aprilie, ca revizia completa va costa intre cinci si sase milioane euro pentru fiecare aparat.

Avioanele Airbus A 310 au fost oprite la sol in anul 2003, iar fostul ministrul Radu Berceanu afirma, in luna februarie, ca decizia a apartinut fostei directoare Odobescu, cumnata lui Nastase, si de catre fostul ministru Mitrea, ambii "specialisti" in aviatie, insa fara a lua in calcul si o strategie pe viitor. Pe de alta parte, specilistii din cadrul Minitserului Transporturilor au sustinut in mai multe randuri ca decizia a fost una buna deoarece aparatele nu faceau profit si nu erau economice.

Astfel, cele doua avioane, fara sa se ridice de la sol, aveau cheltuieli de 12 milioane de euro pe an, iar daca zburau cu o capacitate de peste 70%, pierderile erau si mai mari. Chiar si in cazul in care incarcatura de pasageri era de peste 70% trebuia sa se faca escala, ceea ce crestea si mai mult cheltuielile. In aceste conditii s-a decis conservarea lor, ceea ce implica doar cheltuieli de pana la un milion euro pe an. De asemenea, s-a incercat vanzarea celor doua aparate sau transformarea lor in cargo, insa niciuna din propuneri nu a fost pusa in practica.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri