Turistii vor putea opta fie pentru achizitionarea unui bilet de la o agentie prin care se asigura cazarea la un hotel de pe litoral, fie pentru rezervarea unui loc la pensiunile care functioneaza pe litoral. Cele mai ieftine pensiuni sint in 2 Mai, Costinesti si Eforie Nord. In perioada de virf, intr-o unitate de doua margarete, tarifele ajung la 300.000-485.000 de lei pentru o persoana, pe noapte. In Mamaia Nord si Mangalia exista numai pensiuni de trei stele, astfel ca preturile sint mai mari. Intr-un hotel de doua stele din Costinesti, in perioada de virf, un pachet cu sase nopti de cazare, mic dejun si prinz sau cina ajunge la 4.

500.000 de lei. Specialistii spun ca deciziile vor fi influentate de pret, dar mai ales de calitatea serviciilor. Principalii perdanti vor fi patronii care nu au investit in hoteluri.

Hotelierii vor avea concurenta in unele statiuni de pe litoral. Turistii vor avea drept alternativa cazarea la pensiunile turistice. Optiunile lor vor fi influentate de preturi, dar mai ales de calitatea serviciilor.

Turistii vor putea opta fie pentru achizitionarea unui bilet de la o agentie de turism cu cazarea la una dintre unitatile hoteliere, fie pentru o pensiune turistica. Preturile merg de la 200.000 la 1.500.000 de lei pentru o noapte de cazare, in functie de categoria pensiunii sau a hotelului. Specialistii spun ca principalii perdanti vor fi patronii hotelurilor in care nu s-au executat lucrari de renovare.

Turism rural la mare

Pensiuni din reteaua ANTREC functioneaza in 2 Mai, Eforie Nord, Mangalia, Costinesti si Mamaia Nord. Cele mai accesibile preturi sint in 2 Mai, Costinesti si Eforie Nord. In perioada de virf, intr-o pensiune de doua margarete, tarifele ajung la 300.000-485.000 de lei pentru o persoana pe noapte, in vreme ce pentru cele clasificate la trei margarete se practica preturi de la 550.000 de lei de persoana pe noapte, cu mic dejun inclus, la 650.000 de lei, numai cazare. In Mamaia Nord si Mangalia exista numai pensiuni de trei stele. In Mamaia, o noapte de cazare costa intre 30 si 50 de euro, in vreme ce in Mangalia pretul ajunge la 650.000-700.000 de lei de persoana. Cei care merg in luna iunie vor plati aproximativ 225.000 lei/noapte intr-o unitate de doua margarete si 350.000 de lei intr-una de trei margarete. Tarifele variaza in functie de dotarile de care dispune pensiunea si de distanta fata de plaja, dar si daca rezervarea se face de catre un grup, spune Florentina Dospinescu, presedintele ANTREC Litoral.

Oferta hotelierilor

Locurile din hoteluri se vind, in general, prin agentiile de turism, fiind extrem de redus numarul celor care merg direct la receptie.

Intr-un hotel de doua stele din Costinesti, un pachet cu sase nopti de cazare, mic dejun si prinz sau cina ajunge la 4.500.000 de lei, in vreme ce la un hotel de trei stele un pachet cu opt nopti de cazare cu mic dejun depaseste 8.800.000 de lei de persoana. In Eforie Nord, preturile pentru unitatile de doua stele sint aproximativ aceleasi, in vreme ce la trei stele ajung la 6.300.000 de lei.

In Mamaia, preturile sint mai mari. Un pachet de sase nopti care include cazare, mic dejun si prinz sau cina ajunge la 4.800.000-5.500.000 de lei, in vreme ce sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele ajunge 10-11 milioane de lei. Nu vad situatia ca pe o concurenta, ci ca pe o alternativa. Daca cel care are pensiune ofera servicii de mai buna calitate, atunci va fi preferat, considera Mihai Rajnita, secretar general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania. Ramine de vazut care va fi cistigatorul in infruntarea dintre stele si margarete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri