Grupul german TUI si compania Lufthansa au inceput negocierile pentru fondarea unei companii aeriene low cost, au anuntat TUI Travel, divizia de turism a companiei TUI, si Lufthansa, informeaza AFP.
Cei doi parteneri au semnat o scrisoare de intentie, a anuntat TUI Travel, fondata de pe urma fuzionarii activitatilor de turism ale TUI cu cele ale companiei britanice First Choice.

Proiectul prevede fuziunea companiilor aeriene TUI Travel, Hapag-Lloyd si Hapag-Lloyd Express, ce vor activa impreuna sub marca TUIfly, cu cele ale Lufthansa: Germanwings si Eurowings, potrivit unui comunicat.

Este posibil sa apara un al treilea partener: Albrecht Knauf, actionar in Germanwings si Eurowings alaturi de Lufthansa.
Potrivit presei germane, marcile Germanwings si TUIfly trebuie sa-si continue existenta.

Din informatiile aparute in presa, TUI si Lufthansa detin fiecare cate 40% din noua companie, restul revenind lui Knauf.
Acest proiect destinat a concura cu firma low cost Air Berlin, numarul doi din sectorul aerian german dupa Lufthansa, ce inregistreaza o crestere impresionanta.

Totusi, acordul poate intampina rezistenta din partea sindicatului de piloti Cockpit, care se teme ca noua companiei nu va oferi totodata si conditii salariale mai bune pentru angajati
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri