Programul pentru dezvoltarea durabila a turismului are o finantare de aproape 700.000 de euro si va fi implementat in Bucuresti si pe Valea Prahovei, pentru cresterea profitabilitatii hotelurilor in acord cu protectia mediului.
"In cadrul proiectului se va pune accentul pe eficientizarea consumului si pe sursele alternative de energie, insa proiectul doar va analiza situatia si va oferi consultanta hotelurilor, stabilind masuri si tehnici pentru reducerea impactului de mediu aparut in urma desfasurarii activitatii unitatilor hoteliere", a explicat, Lucia Morariu, reprezentanta Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Acest proiect se deruleaza sub patronajul Organizatiei Dezvoltarii Industriale a Natiunilor Unite (UNIDO), parte a ONU, care va oferi o finantare nerambursabila, prin intermediul guvernului elvetian, in valoare de 650.880 euro. Morariu a precizat ca agentia guvernamentala coordonatoare in acest proiect este MIMMCTPL, care va pune la dispozitie un birou echipat cu mobilier, calculatoare, conexiune la internet, fax, telefon si birotica.

Durata de desfasurare a proiectului este de doi ani (2008-2010) de la data semnarii contractului, in2007, iar agentiile de executie vor fi ECOIND si Opportunity Associates Romania.

"Activitatea efectiva a inceput in luna octombrie 2007, iar acum incepe faza concreta de implementare", a spus Lucia Morariu. Aceasta a explicat ca implementarea proiectului consta pe de-o parte in alegerea si formarea a 20 de consultanti nationali pentru evaluarea si implementarea tehnologiilor de productie curata in hoteluri si intreprinderi sau institutii conexe, precum si in selectarea a 20 de consultanti nationali in promovarea precticilor de cooperare la locul de munca si relatiile cu comunitatile locale.

Pe de alta parte, in faza de implementare vor fi selectate 25 de unitati hoteliere, 15 in Bucuresti si 10 pe Valea Prahovei, care vor fi asistate de proiect si unde se vor implementa masuri de imbunatatire definite in activitatile de productie curata si responsabilitate sociala.

"Au fost alese aceste zone pentru ca urmarim hoteluri care sunt deschise tot timpul anului pentru proiectul nostru", a mai spus secretarul de stat in cadrul MIMMCTPL. Aceasta a adaugat ca selectarea si pregatirea consultantilor trebuie realizata pana cel tarziu in data de 1 aprilie, iar selectarea hotelurilor la doua saptamani dupa aceasta data, in 15 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri