Gradul de ocupare in pensiunile rurale romanesti este de 90%, iar destinatiile preferate de turisti pentru perioada Paste - 1 Mai sunt litoralul si statiunile balneoclimaterice, a declarat consilierul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.
"Majoritatea se duc la pensiunile rurale de Paste iar pentru 1 Mai preferat este litoralul. Exista persoane care au ales sejururi comune de Paste si 1 Mai de 8-10 zile si putem spune ca acesta este primul concediu pe anul asta. Romanii au inceput sa plece tot mai des in vacanta, iar in prezent la pensiunile rurale gradul de ocupare este de circa 90%, iar cu greu mai poti gasi locuri libere", a declarat Traian Badulescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, principalii turisti straini vor fi cei din tarile vecine Republica Moldova si Ucraina, acestia preferand statiunile balneoclimaterice si pe cele montane.

"Multi merg pe litoral, chiar si de Paste pentru ca sunt hoteluri deschise permanent. Cred ca, in total, de Paste si 1 Mai pe litoral vor fi in jur de 20.000 de persoane", a precizat consilierul ANAT.

Referitor la destinatiile externe pe care le vor alege romanii de Paste si 1 Mai in topul preferintelor se afla Grecia, potrivit reprezentantului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

"Pe primul loc in preferinte si de Paste si de 1 Mai este clar Grecia, unde vor merge in jur de 12.000 - 15.000 de persoane. Si in Bulgaria vor merge multi, in jur de 10.000. De asemenea, romanii vor merge in Israel si ca urmare a eliminarii vizelor, in Turcia, Tunisia si bineinteles in marile orase europene. Cateva sute vor merge catre destinatii exotice, mult mai scumpe, cum ar fi Maldive sau Bora Bora. Tot mai multi romani aleg sa cheltuieasca intre 500 si 1.000 de euro pentru sase - sapte nopti de cazare. De aceea se duc in Turcia si Tunisia la hoteluri de cinci stele si cer all-inclusive", a afirmat Traian Badulescu.

Potrivit acestuia, si in Bulgaria sunt hoteluri cu servicii all-inclusive pentru ca nu va fi foarte cald de Paste si de 1 Mai, turistii aleg destinatii exotice
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri