Legea care va permite statiunilor sa fie clasificate in functie de gradul de interes pe care il reprezinta, national sau local, ar putea fi aprobata de Guvern in doua saptamani, a declarat secretarul de stat in MIMMCTPL, Lucia Morariu.
"Sper ca legea sa fie aprobata de Guvern in doua saptamani, acum se afla in circuit extern de avizare. Vechiul act normativ este foarte restrictiv, iar cel nou va imparti criteriile in obligatorii si optionale. Cateva dintre criteriile obligatorii sunt legate de existenta iluminatului public, de infrastructura si canalizare", a spus secretarul de stat in Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL), Lucia Morariu.

Potrivit acesteia, operatorii de pe litoral sunt mai bine pregatiti in prezent decat anul trecut, iar numarul turistilor va fi mai mare cu 15% decat in 2008.

Numarul turistilor care vor merge pe litoralul romanesc, in acest an, va creste cu 15% fata de 2007, considera si ministrul turismului Ovidiu Silaghi, care a facut recent aceste estimari, in cadrul conferintei de dechidere a sezonului estival.

El a mentionat ca anul trecut pe litoralul romanesc au fost circa un million de turisti.

Portivit ministrului, serviciile de pe litoral s-au imbunatatit in ultimii ani, ca urmare a constientizarii de catre operatori a faptului ca turistii pot alege alte destinatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri