Flynova, companie care si-a lansat in martie anul trecut operatiunile in Romania, ca parte a tour-operatorului baltic Novatours, estimeaza o cifra de afaceri de 4 milioane de euro in primul an de activitate, din care 2,5 milioane de euro vor fi asigurate de sezonul de iarna, au declarat astazi reprezentantii companiei.
“In acest an vom ajunge la o cifra de 4 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro in sezonul de iarna, care va continua si in 2009”, a declarat Raimondas Useckas (foto), CEO Novatours.

Flynova a raportat, pana in prezent, incasari de 2,1 milioane de euro si 4.400 de clienti care au ales pentru sezonul de vara destinatiile propuse de companie: Turcia, Egipt, Tunisia sau Grecia. Aproximativ 72% din incasari au fost generate de pachetele de vacanta pentru Turcia, Grecia atragand in proportie de 27%.

Peste 68% din clientii romani au preferat hotelurile de 5 stele, in timp ce in tarile baltice doar un sfert din clienti si-au exprimat aceasta dorinta. In sezonul de vara, Flynova a a derulat contracte cu 190 de hoteluri.

Pentru sezonul de iarna, Flynova se va axa pe destinatiile cheie -Turcia si Grecia-, completand oferta cu circuite in Egipt (Hurghada si Sharm-El-Sheikh), Israel, Iordania, Siria si croziere pe Nil. De asemenea, compania va oferi, exclusiv, pachete de vacanta penmtru familii, in statiunea Madinat Makadi din Egipt.

Useckas estimeaza ca noile oferte vor atrage 4.000 de turisti romani, pe masura ce numarul de destinatii va creste. “Numarul de destinatii va creste la 7 sau 8 pana anul viitor, servind aeroporturi diferite”, a msi spus Useckas.

Prima cursa din sezonul de iarna va debuta in octombrie, spre Turcia. “Turistii romani au inceput sa rezerve din timp. Anul trecut, s-au rezervat locuri in avans pentru circuite din aprilie pana in septembrie. Pentru sezonul de iarna, deja avem cateva zeci de rezervari”, a declarat Maria Popa, director de vanzari Flynova. In perioada august-15 octombrie, turistii vor beneficia de reduceri de pana la 20% la pachetele de vacanta.

Flynova desfasoara in prezent parteneriate cu 250 de agentii de turism din toata tara, reteaua incluzand Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Iasi, Piatra Neamt, Sibiu, Suceava.

Novatours a fost infiintata in decembrie 1999 in Lituania (Novaturas), extinzandu-se ulterior in Letonia si Estonia. Din 2004 este lider al tour operatorilor in toate tarile baltice, cu aproximativ 118.000 de turisti numai in 2007 si cu o cifra de afaceri de 111,4 milioane de Euro. In 2007 compania a inregistrat o crestere a numarului de turisti cu 63% fata de anul precedent.

In 2008, Novatours mizeaza pe o cifra de afaceri de 151 milioane de euro, in crestere cu 35%, si un numar de peste 265.000 de clienti la nivelul grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri