Vara, cand toata lumea merge la mare, amatorii de inedit pot urca pe Transfagarasan, pana la Balea-Lac, unde in mijlocul lunii iulie e inca zapada. Transfagarasanul porneste din Curtea de Arges si are o lungime de 91,5 kilometri. Peisajul este superb insa daca va hotarati sa porniti pe acest traseu cu masina personala, trebuie sa fiti expert in ale soferiei, pentru ca drumul are curbe deosebit de periculoase, iar caderile de pietre sunt intalnite frecvent. Primul popas se face la barajul Vidraru. Aici este o liniste deplina, iar la primele ore ale diminetii nori grosi de ceata se ridica din inima muntilor Fagaras. Pe malul vestic al lacului Vidraru se afla cabana Cumpana, unde va puteti caza. Cabana are o capacitate de cazare de 82 de locuri si este situata chiar la poalele muntilor, intr-un peisaj pitoresc. Aici exista si un ponton, de unde puteti pleca intr-o croaziera cu vaporasul, va puteti plimba cu hidrobicicleta sau puteti inchiria barci cu vasle pentru pescuit. Pretul unei nopti de cazare, pentru o camera cu doua paturi, cu mic dejun inclus este de 100-120 de lei noi. Urmatorul popas este la cascada Capra, in apropierea careia se afla si cabana cu acelasi nume. De aici va mai despart doar 9 kilometri de Balea-Lac. Pe marginea soselei, din loc in loc, mai rezista inca straturi groase de zapada. Ca sa ajungeti la Balea-Lac se traverseaza un tunel intunecos, cu o lungime de peste 800 de metri, cel mai lung tunel rutier din Romania. Cand ajungi pe partea cealalta, parca esti intr-o alta lume. Vremea se schimba, temperatura aerului scade cu cel putin 5-6 grade, iar deseori ceata densa nu te lasa sa vezi mai departe de cativa metri. In mijlocul unui lac inconjurat de zapada, se afla cabana Balea-Lac, o casa superba care parca iese din mijlocul unui lac glaciar. Aceasta cabana a ars in intregime acum cativa ani, dar a fost reconstruita in 2001.

Gazdele te intampina cu caldura, la propriu, pentru ca centrala termica ramane in functiune si vara. Camerele aici sunt foarte cochete, iar preturile sunt negociabile. In sezon, o persoana trebuie sa plateasca pentru cazare intre 8 si 12 euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Preturile se negociaza in functie de numarul persoanelor care vin aici si de perioada vacantei. Proprietarii au terasa, restaurant cu specific international si un un lac plin cu pastravi, pe care clientul si-i prinde singur. La poalele muntilor sunt si cateva corturi. Daca preferati sa stati la cort, trebuie sa va aprovizionati din oras, pentru ca bisnitarii care dorm in rulotele de la Balea-Lac, vand painea cu 50.000 de lei. La intoarcere "asteapta" cetatea Poienari, ctitorita de Vlad Tepes. Daca aveti conditie fizica buna, puteti urca pana sus, parcurgand cele 1.400 de trepte. Legenda spune ca atunci cand a fost construita, un om cara cate un bloc imens de piatra pana sus, intr-un cos de nuiele.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri