Descopera de ce New York-ul, destinatie turistica de top la nivel mondial, este atat de plin de viata in timpul sezonului estival.Ca esti la prima sau la a cincisprezecea excursie aici, metropola americana te surprinde
Cu atat de multe lucruri interesante de vazut, New York-ul te indeamna sa te plimbi prin Central Park, sa participi la festivaluri pline de culoare, sa vizitezi obiectivele turistice legendare si sa te bucuri de performante culturale de talie internationala. O zi insorita de august este ideala pentru vizita la Statuia Libertatii si la Muzeul de Imigratie Ellis Island. Pentru a ajunge acolo ia feribotul din Parcul Battery aflat in Lower Manhattan sau din Parcul Liberty State, aflat in New Jersey. Atat copiii, cat si adultii se bucura sa exploreze minunatiile Muzeului Intrepid Sea Air and Space, unde poti vedea submarinul US Glower si 25 diferite modele de avion, inclusiv faimosul Concorde.

Pentru imaginile incredibile pe care ti le poate oferi Portul New York alege o croaziera a zonei. Cursele companiei Shearwater Sailing sunt zilnice, cu plecari din Portul North Cove Yacht din fata World Financial Center. Maiestoasele sale ambarcatiuni masoara 82 de picioare. Elegantul yacht Bateaux New York navigheaza pe raul Hudson si East River si este locul perfect pentru un pranz sau o cina de neuitat la bordul unei nave.

Se poate opta pentru variantele oferite de Circle Line Sightseeing Cruises: timp de trei ore poti vizita insulele zonei, timp de doua ore poti face o croaziera semicerc a zonei, o croaziera Harbor Lights sau te poti plimba cu o ambarcatiune de mare viteza Beast.

Culoare locala

Daca-ti plac animalele, mergi la faimoasele gradini zoologice din Bronx, Central Park sau la Prospect Park Zoo din Brooklyn. O alta varianta ar fi Aquarium-ul din New York, unde poti vedea meduze, rechini, balene, morse, vidre de mare si multe alte animalute prietenoase.

Caldura placuta din timpul verii inseamna mai multe ore pentru a te bucura de frumusetile naturale ale New York-ului. Ce-ar fi sa-ti petreci ceva vreme pe plaja din Brooklyn vara aceasta? Legendara Insula Coney va deschide portile parcului de distractii, jocurilor de carnaval, meciurilor echipei de bassball Brooklyn Cyclones si nisipurile plajei de 2,5 mile. Mergi spre est pe marginea plajei si vei ajunge in Brighton Beach sau Little Odessa, zona comunitatii ruse din New York. Baile publice, librariile, cluburile de noapte si restaurantele cu specific rusesc sunt locuri pe care nu trebuie sa le ocolesti.

Descult in parc

Parcurile newyorkeze masoara mai mult de 28.000 de acri, din care Parcul Pelham Bay este cel mai mare, cu 756 acri. Faimoasa oaza de verdeata a Manhattan-ului, Central Park are 843 de acri. Aici pot fi vizitate Gradina Zoologica Central Park, Wollman Skating Rink, Teatrul Delacorte, Castelul Belvedere, restaurante, zone de distractie, laculete, iazuri si pajisti.

Vrei sa simti fervoarea Capitalei Sporturilor ca spectator sau participant? Mergi la cursele de cai de la Belmont Stakes, la Belmont Park Race Track sau la meciurile de bassball unde vezi jucand echipe ca New York Yankees (de 26 de ori campioana mondiala), New York Mets, Staten Island Yankees si Brooklyn Cyclones.

Pentru populatia newyorkeza a devenit o obisnuita sa ocroteasca frumoasele parcuri si gradini, intrucat aceste spatii verzi gazduiesc concerte, spectacole, festivaluri si cinematografe in aer liber. O patura, un cos de picnic sunt destul pentru a te putea bucura de muzica Filarmonicii din New York sau cea a Operei Metropolitane. Teatrul de Vara din Central Park atrage vara de vara multimi de oameni cu spectacolele variate de muzica, film, teatru, dans sau monolog.

Capitala Artei

Calendarul de vara al orasului este aglomerat din cauza evenimentelor culturale. Celebrate Brooklyn este un cel mai lung festival al verii. Se desfasoara in Prospect Park pana in august. Festivalul atrage mai mult de 200.000 de participanti prin amestecul sau eclectic de artisti recunoscuti mondial datorita spiritului lor indraznet si deschizator de drumuri.

Impatimitii cinema-ului se pot bucura de filmele Festivalului de Vara HBO desfasurat in Bryant Park, pana in august. In Queens, Parcul de Sculptura Socrates este si el scena unui alt festival de film in aer liber.

New York-ul este capitala mondiala a artei. Toata vara, The Big Apple gazduieste evenimente culturale importante fie ca este vorba de festivaluri, petreceri saptamanale sau expozitii private. Aici sunt noua din cele mai importante muzee ale SUA: Muzeul del Barrio, Muzeului Orasului New York, Muzeul Evreiesc, Muzeul National de Design Cooper Hewitt, Academia Nationala si Scoala de Arte Frumoase, Muzeul Solomon R. Guggenheim, Galeria Neue din New York, Institutul Goethe/Centrul Cultural German si Muzeul Metropolitan de Arta.

Cinci zile la NY, cu 900 $

"Voi pleca in vacanta la New York, un oras fascinant cu multe atractii turistice. Pachetul turistic variaza de la un tour-operator la altul, insa mi-am rezervat cazarea prin BA Holidays (www.baholidays.com), un portal prin care se pot rezerva toate cele necesare calatoriei, de la bilete de avion la hotel si inchirierea unui automobil, afirma Ana-Maria Mihailescu (bold), Corporate Account Manager British Airways Romania.

Zborul pana la New York costa de la 589 E fara taxe de aeroport, in functie de ziua aleasa transferul in Londra facandu-se pe binecunoscutul aeroport Heathrow.

Am vizitat metropola si anul trecut, m-am plimbat cu vaporul si-am admirat cartierul Manhattan. Atunci m-am simtit un pic precum imigrantii de altadata in momentul zaririi pamantului dupa o calatorie lunga cu vaporul. Exista chiar un muzeu pe Ellis Island unde se pot consulta registrele imigrantilor care au cautat in America libertatea de exprimare si bunastarea economica intre anii 1892 si 1954. In apropiere se afla si binecunoscuta statuie a libertatii - Lady Liberty.
Dintre atractiile turistice vizitate in 2004 pot aminti plimbarea cu vaporul in jurul Manhattan-ului, care iti ramane in minte ca un oras plutitor pe ocean.

Hotelul pe care l-am ales este Affinia Manhattan cotat la 3 *+, costul camerei single nedepasind 200 $ pe noapte. Am aflat despre acest hotel ca a fost renovat recent si ca ofera un raport calitate pret atragator mai ales din prisma localizarii acestuia chiar vis a vis de celebra arena Madison Square Garden si foarte aproape de Empire State Building.

Ponturi la shopping

Cum shopping-ul este pe lista mea de prioritati in fiecare vacanta, am de gand sa petrec o zi intreaga in deja celebrele magazine Macy’s, Bloomingdale sau Nike Town. Am descoperit magazinul Century 21, unde se gasesc articole de marca de la haine pana la genti la preturi incredibil de reduse.

Impreuna cu logodnicul meu, care este pasionat de tenis, vom face o vizita si la binecunoscutul magazin Paragon, ce ofera o gama larga de produse.

Seara nu este de neglijat o vizita in cartierul Soho, unde recomand cu placere restaurantul Italian "I tre merli", unde managerul este un roman care te intampina cu binecunoscuta ospitalitate romaneasca.

Dintre suveniruri cea mai practica este umbrela inscriptionata cu harta orasului. Astfel nu risti niciodata sa te ratacesti sau sa fii surprins de un "shower" inopinant. De asemenea, exista o coroana dintr-un material usor in forma coroanei Statuii libertatii, pe care oricine o poate cumpara la orice colt de strada.

Pentru un sejur de 5 zile un buget de aproximativ 900 $ ar fi acoperitor, excluzand biletul de avion."

Cu cat si cu cine sa ajungi la "The Big Apple"

*1.047 E (bold)/ pers. Pretul include bilet de avion Air France pe distanta Bucuresti - New York si retur, 7 nopti cazare in camera dubla (fara mic dejun) la hotel Pennsylvania 3- din New York.
Prin CMB Travel (bold).





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri