Anul trecut, operatorul aerian traditional Lufthansa a transportat 550.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania, in crestere cu 10% fata de anul 2007.
“Rezultatele excelente inregistrate anul trecut subliniaza succesul nostru pe piata din Romania si a ofertei de servicii prezentate. Marirea capacitatii, orarele avantajoase de calatorie si produsele competitive au fost foarte bine primite de catre clientii nostri aflati atat in calatorii de afaceri cat si cu scop turistic” a declarat Stefan Versemann, director general de vanzari pentru Romania si Moldova.

Lufthansa continua sa-si extinda oferta de servicii si prezenta pe aceasta piata, iar incepand cu 2 martie anul acesta, compania va introduce o noua cursa directa Bucuresti – Milano, devenind astfel primaa companie traditionala de pe piata autohtona care introdce o destinatie in afara tarii de origine.

De asemenea, Lufthansa va dubla numarul de zboruri intre Cluj si Munchen. La introducerea orarului de vara, compania internationala cu sediul central in Germania va opera aceasta ruta de doua ori pe zi cu aeronave CRJ 700 de 70 de locuri la clasele Business si Economic.

Astfel, Lufthansa, impreuna cu partenerul sau, Swiss, va oferi 114 zboruri saptamanale din Romania catre Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneva, Zurich si Milano incepand cu programul de vara 2009.

In plus, Lufthansa a anuntat noi conditii de zbor pentru ruta Sibiu – Munchen. Cursa beneficiaza de aeronave moderne CRJ 700, introduse deja in serviciile zilnice.

"Vom oferi in curand clientilor nostri aproximativ 2.000 de locuri saptamanale pe ruta Cluj-Munchen. Zborurile suplimentare vor asigura un orar mai flexibil si conditii de zbor si mai avantajoase pentru pasagerii care zboara din Romania cu Lufthansa", a adaugat Versemann.

Pe plan global, Lufthansa a transportat mai multi pasageri decat in 2007. Aproximativ 57 de milioane de pasageri au zburat cu Lufthansa anul trecut, ceea ce semnifica o crestere de 1,2 % fata de 2007. In acelasi timp oferta de servicii a fost marita cu 4,9%.

In total, Lufthansa si SWISS au intampinat la bordul avioanelor lor peste 70 de milioane de pasageri, in crestere cu 12.2% fata de anul precedent. SWISS a contribuit la atingerea acestui rezultat cu peste 13 milioane de pasageri. Numarul de zboruri a crescut pana la un total de 830.819, ceea ce reprezinta cu aproape 11% mai mult fata de 2007.

Lufthansa Cargo a transportat aproximativ 1,7 milioane de tone de bunuri, adica cu 6% mai putin comparativ cu situatia anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri