British Airways, unul dintre cei mai mari operatori aerieni la nivel global, resimte din plin actuala criza financiara, numarul pasagerilor transportati anul trecut la clasa business inregistrand un declin de 9%.
„Nu putem nega ca un anumit numar de oameni isi vor alege, pe timp de criza, compania aeriana doar in functie de costul biletului”, declara Emil Delibashev, director comercial al British Airways pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Si pe piata locala numarul pasagerilor premium (business si first class) a crescut cu doar 16% anul trecut, in conditiile in care traficul British Airways in Romania a inregistrat o crestere de 45%.

Operatorul britanic detine o cota de piata de peste 50% pe ruta Bucuresti-Londra pe care efectueaza 2 zboruri zilnice.

In 2008, numarul de pasageri transportati de operatorul aerian pe aceasta ruta a crescut cu 45%, Romania devenind astfel cea mai profitabila tara est-europeana pentru compania britanica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri