Tichetele de vacanta vor inlocui primele de vacanta, de care vor beneficia angajatii ce sunt platiti din bugetul de stat, dar si angajatorii care vor adopta acest sistem, a declarat ministrul turismului, Elena Udrea.
"Proiectul pe care il prpunem se adreaseaza angajatilor care sunt platiti din bugetul administratiei locale, iar tichetele de vacanta nu presupun cheltuieli cash si vor lua locul primelor de vacanta. Tichetele vor fi decontate printr-un circuit bancar de la bugetul de stat", a spus ministrul de resort.

Potrivit acesteia, o mare parte din activitatea de turism din Romania nu este declarata, iar prin tichetele de vacanta se vor majora veniturile la bugetul de stat, prin fiscalizarea operatorilor de servicii turistice.

Propunerile Ministerului Turismului sunt analizate in momentul de fata de Ministerul de Finante, urmand sa se ia o decizie in acest sens. Proiectul initial prevede acordarea tichetelor de vacanta in cuantum de sase salarii de baza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri