Intr-o perioada de criza, care va afecta cu siguranta afacerile hotelierilor bucuresteni, in special pe segmentul corporate, noul sef de la InterContinental vrea sa acorde mai multa atentie segmentului de leisure, in special turismului de weekend, unul foarte slab dezvoltat in Bucuresti, oras cunoscut doar ca destinatie de afaceri.
“In 2009 ne vom concentra in egala masura atat pe turismul de business, cat si pe cel de leisure, in special pe turismul de weekend, care este unul foarte scazut in Bucuresti. Vrem, cu ajutorul agentiilor de turism, sa atragem cat mai multe grupuri organizate de turisti, dar si numeroase evenimente sociale”, declara Marten Schoenrock (foto), noul director general al InterContinental Bucuresti.

Desi specialistii considera ca piata hoteliera bucuresteana va inregistra o scadere de circa 10% in acest an, Schoenrock considera aceasta estimare una prea pesimista si considera ca declinul nu va fi asa de puternic.

Un efect evident al crizei financiare este si durata de sedere, care s-a redus de la 1,7-1,8 nopti la sub 1,2 nopti. “Clientii au inceput sa isi scurteze calatoriile de afaceri, iar daca in trecut soseau cu o seara inaintea unei intalniri de afaceri, acum prefera sa soseasca in ziua respectiva”, mai declara reprezentantul hotelului bucurestean de cinci stele.

In ciuda unui grad de ocupare din ce in ce mai scazut, hotelurile bucurestene, inclusiv InterContinental, nu au recurs inca la o reducere a tarifelor. “Nu ne-am gandit inca la o reducere a preturilor, insa daca piata o va cere vom recurge si la reduceri”, spune Schoenrock.

Pentru acest an hotelul InterContinental din Bucuresti tinteste o stagnare a afacerilor din 2008 care s-au ridicat la circa 15 mil. euro.

Hotelul bucurestean va intra anul acesta intr-un proces de renovare, iar pana la finalul anului, cele 104 camere, nefunctionale in prezent, vor deveni operationale.

Intregul proces de renovare se va intinde pana la sfarsitul anului 2010, perioada in care hotelul nu va fi inchis.

Lucrarile de renovare vor incepe de la etajul 21, unde va fi deschisa dupa finalizarea renovarii a doua sala de conferinta a unitatii hoteliere.

Hotelul InterContinental Bucuresti este operat in sistem de management de lantul hotelier InterContinental Hotels Group (IHG). Lantul hotelier este cel mai mare din lume, dupa numarul de camere, si detine in sistem de management sau franciza peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere in aproape 100 de tari.

Grupul detine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri