Daca numele Danemarca ii face pe unii sa se gandeasca la berea Carlsberg, altora le va veni in minte jocul Lego sau celebrul castel al lui Hamlet, Elsinore, din faimoasa piesa de teatru scrisa de Shakespeare. Cea mai mica si cea mai sudica dintre tarile scandinave, Danemarca, este o combinatie interesanta de castele stravechi, festivaluri de jazz, design avangardist, oameni care au inventat jocul Lego si celebra bere Carlsberg. Cine ar putea sa vrea mai mult?

Daca odinioara vikingii danezi faceau ravagii pe mari, in zilele noastre ei au pus bazele unei societati care serveste drept model de civilizatie, politici progresive, toleranta si sistem social. Cele mai importante obiective turistice din capitala din ultimii 600 de ani a Danemarcei sunt Teatrul Regal, Muzeul de Arta, Castelul Rosenborg, Muzeul de Arta Carlsberg Glyptotek (care contine o colectie impresionanta de piese romane, egiptene, etrusce si grecesti), Biblioteca Regala (inclusiv aripa noua - denumita Diamantul negru). Foarte atragatoare pentru vizitatori sunt Gradinile Tivoli, o combinatie de parc de amuzament si gradini.

Cel mai vizitat loc din Danemarca dupa Copenhaga, parcul de distractii Legoland se intinde pe zece hectare, iar cea mai elaborata constructie de aici este portul Copenhaga, alcatuit din trei milioane de piese de Lego.

Daca tot ati ajuns in tara lui Hamlet este obligatoriu sa vizitati castelul Elsinore, in realitate castelul Kronborg din Helsingore.

Nu trebuie sa ratati o vizita la Dem Gamle (Orasul Vechi) din Aarhus, de fapt un muzeu asemanator Muzeului taranului Roman din Bucuresti, unde veti vedea 75 de cladiri istorice aduse din toata Danemarca, demontate si reconstruite aici.

Ce stiu romanii despre Suedia? Ca Greta Garbo a fost suedeza, ca in Suedia sistemul social este atat de generos incat nu trebuie sa muncesti si ca aici sunt decernate anual premiile Nobel. Stockholm, asezare construita pe 14 insule, este fara indoiala una din cele mai frumoase capitale din Europa. Desi aici locuiesc 1,6 milioane persoane, orasul este linistit, calm si aproape pastoral. Centrul vechi este spectaculos, iar intr-un week-end de vara o plimbare prin parcurile si pe cheiurile orasului este de vis. Orasul reprezinta un adevarat magnet pentru turisti, peste 15% din locuitori fiind emigranti. E suficienta o scurta plimbare pe stradutele linistite pentru a auzi vorbindu-se de la poloneza la japoneza.

Suedia, tara celor 24.000 de insule

Barul de Gheata este preferatul turistilor intrucat, asa cum indica numele, tavanul, podeaua, mesele, scaunele, totul este facut din gheata, iar turistii primesc la intrare jachete, manusi si ghete. In portul Stockholm se afla si SVEA Viking, cel mai mare vas viking din lume. O croaziera la bordul vasului, construit din lemn si fier, este ocazia perfecta pentru a vedea cheiurile orasului si arhipelagul cu miile sale de insule. si bineinteles, toata lumea vrea sa vada sala din Primarie in care are loc ceremonia decernarii premiului Nobel.

Din Stockholm puteti face excursii de o zi fie pe insula Gotland, unde se organizeaza in fiecare an un festival viking unde timpul se intoarce inapoi, fie la Uppsala, oras universitar unde se afla si cea mai veche catedrala din Suedia, care dateaza din anii 1200.

Ofertele agentiilor de turism

Clasic Turism Circuit 14 zile Danemarca, Suedia, Finlanda si Norvegia 1.490 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, 12 cazari in hoteluri de 2-3 stele cu mic dejun, o noapte pe vapor. Se viziteaza: Danemarca (Copenhaga, Castelul lui Hamlet, Podul Oresund, Parcul Tivoli), Suedia (Gteborg, Uppsala, Stockholm), Finlanda (Helsinki, Tampere, Turku), Norvegia (Oslo si fiordurile).

Atlantic Tour city-break Copenhaga 525 euro/pers. Tariful include: trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Imperial Copenhagen****, bilet de avion. Optional: tur de oras (28 euro).

Atlantic Tour city-break Stockholm 525 euro/pers. Tariful include: trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Birger Jarl****, bilet de avion.

Paralela 45 circuit 11 zile Scandinavia 1.280 euro + 250 RON/pers. Tariful include: bilet de avion, 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, trei nopti pe vas cu mic dejun. Nu sunt incluse taxele de aeroport (70 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri