Operatorul cu tarife scazute Wizz Air a transportat circa 94.000 de pasageri pe cursele din/catre Romania in luna ianuarie, in crestere cu peste 100% fata de perioada similara a anului precedent.
Daca in prima luna a anului trecut Wizz Air a transportat circa 42.000 de pasageri pe zborurile din/catre Romania, cresterea de peste 100% din 2009 se datoreaza in primul rand noilor destinatii inaugurate de Wizz Air pe piata din Romania in ultimul an.

Gradul de ocupare al navelor operatorului low-cost a fost de 83%.

Wizz Air a lansat saptamana trecuta cea de-a treia baza operationala din Romania, la Timisoara.
Aceasta este cea de-a zecea baza operationala a companiei din intreaga retea Wizz Air. Aeronava Wizz Air, ce a operat prima cursa a companiei de pe Aeroportul International Timisoara, a decolat in decembrie 2008.

Incepand de saptama trecuta, Wizz Air opereaza curse catre cinci destinatii noi care se adauga celor trei deja existente (Roma, Londra si Dortmund): Milano Bergamo (3 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie), Barcelona (2 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie), Paris Beauvais (2 zboruri/saptamana, incepand din 20 februarie), Valencia (2 zboruri/ saptamana, incepand din 22 februarie) si Venetia Treviso (2 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie).

In total, Wizz Air opereaza din Timisoara 23 de curse dus-intors saptamanal, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din intreaga activitate operationala din Romania.

Operatorul cu tarife scazute a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.

In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Cluj, Tirgu-Mures si Timisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri