Veniturile incasate de companiile aeriene la nivel global au scazut in luna martie cu pana la 20% fata de perioada similara a lui 2008, pe fondul unei cereri din ce in ce mai reduse, a declarat Giovanni Bisignani (foto), directorul general al IATA ((International Air Transport Association).
Chiar si pe fondul unei scaderi a capacitatii de 4,4%, numarul de pasageri a scazut cu 11,1% in martie fata de aceeasi luna din 2008. “Criza economica globala continua sa reduca cererea pentru transportul aerian. Liniile aeriene nu isi pot ajusta capacitatea cu declinul cererii si astfel gradul de ocupare este unul foarte redus. Toate aceste probleme afecteaza seminficativ veniturile companiilor aeriene”, a mai spus reprezentantul IATA.

Cea mai mare scadere a traficului de pasageri s-a inregistrat in regiunea Asia Pacific, de 14,5% pe fondul unei reduceri a capacitatii de 9,3%.
Companiile nord-americane au raportat un declin al numarului de pasageri de 13,4%, turismul fiind descurajat si de un somaj care a ajuns la 8,5% in SUA, in martie.

Operatorii europeni s-au confruntat cu o scadere medie a traficului de pasageri de 11,6%, pe fondul cresterii somajului in doua dintre pietele-cheie - Germania, care a ajuns la 8,6%, si Spania, cu o cota de 17,4%.

Anul trecut, totalul pierderilor inregistrate de industria aviatica a ajuns pana la 5 miliarde de dolari. Cele mai mari pierderi ale industriei au fost inregistrate de traficul de marfa, care a scazut in 2008 cu 4% (cu 22,6% in luna decembrie), in timp ce traficul de pasageri a inregistrat o crestere modesta, de doar 1,6%, fata de 7,4%, cat a reprezentat avansul in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri