Hotelurile deschise din sudul litoralului, Saturn, Venus, Jupiter - Cap Aurora, Neptun si Olimp, vor avea mai bine de o treime din camere neocupate, in perioada minivacantei de 1 Mai, in timp ce in Mamaia cu greu se mai poate gasi un loc liber, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
Potrivit presedintelui ANAT, Corina Martin, gradul de ocupare a hotelurilor deschise in Saturn, Venus, Jupiter - Cap Aurora, Neptun si Olimp va fi de circa 60%. "In Sud sunt mai putine hoteluri deschise, deoarece nu au fost facute rezervari. Pentru statiunile 2 Mai si Vama Veche nu putem estima nici numarul turistilor, nici gradul de ocupare al unitatilor hoteliere, deoarece turistii care aleg sa vina in aceste statiuni stau de regula la cort, si nu la hotel", a spus Martin, citat de NewsIn.

La deschiderea sezonului estival sunt disponibile circa 80% din cele aproximativ 130.000 de locuri de cazare de pe litoral.

Peste 20.000 de turisti sunt asteptati pe litoralul romanesc cu ocazia minivacantei de 1 Mai, potrivit estimarilor ANAT. Peste 50% dintre acestia au preferat Mamaia, in timp ce Saturn,Venus, Jupiter - Cap Aurora, Neptun si Olimp, statiuni care tin de primaria Mangalia, impart restul turistilor cu destinatiile clasice de 1 Mai ale tinerilor: Vama Veche, Costinesti si 2 Mai.

"Statiunile cu traditie de 1 Mai sunt Mamaia, Costinesi si Vama Veche. Sudul litoralui, de la Neptun la Mangalia, va fi mai gol. De altfel, cele mai multe hoteluri deschise in acesta perioada si cele mai multe evenimente sunt in Mamaia", a adaugat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

De asemenea, potrivit datelor ANAT, aproximativ 1.500 de romani isi vor petrece vacanta de 1 Mai in Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia. Potrivit estimarilor, in acest an, circa 20.000 de romani isi vor petrece minivacanta de 1 Mai in afara tarii. In 2008, peste 35.000 de romani si-au petrecut vacanta de Paste si 1 Mai in Grecia, Bulgaria si Turcia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri