Aeroportul Timisoara a inregistrat in primele patru luni din 2009 o cifra de afaceri de 9.955.000 lei, in crestere cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar a raportat o stagnare a numarului de pasageri, potrivit bilantului aeroportului emis de Ministerul Transporturilor.
"Daca in perioada ianuarie - aprilie 2008, prin cea mai importanta poarta aeriana din vestul tarii au trecut 252.722, in primele patru luni din acest an, numarul de pasageri care au beneficiat de serviciile aeroportului din Timisoara a fost de 251.709. Incepand cu luna aprilie insa, se constata o tendinta de crestere a numarului de pasageri concomitent cu cresterea traficului aerian", potrivit bilantului aeroportului.

In primele patru luni ale anului 2009, Aeroportul Traian Vuia Timisoara a inregistrat o crestere fata de perioada similara a anului trecut in ceea ce priveste numarul de zboruri, concomitent insa cu o stagnare a numarului de pasageri. Astfel, de la inceputul acestui an, pe Aeroportul Traian Vuia Timisoara a fost inregistrat un numar de aproximativ 7.500 curse operate (aterizari si decolari), fata de 7.425 curse operate in 2008, conform NewsIn.

Pentru anul 2009, se estimeaza o valoare a traficului apropiata de cea a anului 2008, cu o crestere relativ usoara de 3% a numarului de curse operate si 7% a numarului de pasageri transportati. Veniturile totale au inregistrat o crestere de 23% fata de aceeasi perioada a anului 2008 in conditiile in care cheltuielile au inregistrat o crestere de doar 0,07%.

Potrivit datelor furnizate de Aeroportul din Timisoara, ca urmare a analizei cotelor de piata detinute de companiile care opereaza pe aeroport, pentru perioada ianuarie – aprilie 2009, segmentul low- cost detine 19% din cota de piata. Odata cu lansarea noilor destinatii in luna februarie 2009, se observa dublarea numarului de pasageri.

Pe acest segment sunt operate 23 de curse saptamanale dus-intors, compania Wizzair estimand o crestere semnificativa a numarului de pasageri pentru aeroportul Timisoara in 2009, circa 15% din intreaga activitate operationala din Romania. Segmentul zborurilor private detine 0,35% din cota de piata, iar segmentul zborurilor de linie 80,6%, din care transportatorul Carpatair 56%, iar Tarom 16%.

In primele patru luni din acest an, au fost lansate sase destinatii noi, respectiv Bergamo, Barcelona, Paris-Beauvais, Valencia, Treviso apartinand companiei Wizz Air si Forli, apartinand companiei Windjet (companie care a intrerupt operarea acestei curse incepand din data de 4 mai 2009). Pe perioada verii vor fi introduse o serie de curse charter inspre diferite destinatii de vacanta, confirmate pana in momentul de fata fiind destinatiile Antalya (Turcia), Corfu (Grecia), Malta, Monastir (Tunisia), Tivat (Muntenegru) si Zhakintos (Grecia).

In perioada imediat urmatoare, in programul de operare al zborurilor de pe Aeroportul Timisoara, compania Carpatair introduce doua noi destinatii, Cernauti (incepand din data de 28 mai, cu o frecventa de 3 zboruri pe saptamana) si Perugia (incepand cu data de 16 iunie, cu o frecventa de 2 zboruri pe saptamana).

Pe Aeroportul Traian Vuia Timisoara au operat in aceasta perioada, in mod regulat, companiile Tarom, Carpatair, Lufthansa, Malev, Austrian Airlines, Wizz Air si WindJet. De pe Aeroportul Traian Vuia Timisoara decoleaza in fiecare zi peste 40 de aeronave, avand ca destinatii noua orase din tara si 26 de aeroporturi din Europa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri