Operatorul irlandez low cost Ryanair a raportat primele pierderi nete anuale din istoria companiei, in valoare de 169 milioane euro, in anul financiar incheiat pe 31 martie.
Ryanair reportase in anul financiar precedent un profit net in valoare de 390 milioane euro.

Oficialii companiei au pus aceste pierderi pe seama costurilor ridicate ale combustibililor din cea de-a doua jumatate a anului trecut dar si pe deprecierea actiunilor detinute in cadrul Aer Lingus.

“Costurile pentru combustibil au urcat la 1,26 miliarde euro, in contextul in care in iulie 2008 pretul petrolului a atins nivelul record de peste 147 dolari/baril”, declara reprezentantii companiei.

De asemenea, Ryanair a mai anuntat ca a trebuit sa deprecieze valoarea participatiei de 29,8% la Aer Lings cu alte 222 milioane euro, dupa ieftinirea titlurilor companiei.

Excluzand impactul deprecierii activelor Aer Lingus si alte articole exceptionale, Ryanair a avut un profit de 105 milioane euro, in scadere cu 78% fata de anul trecut.

Ryanair a incercat de doua ori sa preia Aer Lingus, incepand din 2006, ultima oferta fiind respinsa in ianuarie de guvernul irlandez, cel de-al doilea actionar ca marime al companiei.

Vanzarile anuale ale companiei au crescut totusi cu 8,4%, la 2,94 miliarde euro.

Din Romania, Ryanair opereaza zboruri din Constanta catre Pisa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri