Ministerul Afacerilor Externe a lansat “Ghidul calatorului roman in strainatate”, tiparita de editura C.H. Beck, carte ce se adreseaza turistilor romani care calatoresc temporar in strainatate, dar si romanilor stabiliti peste granita.
Primul tiraj al ghidului lansat de MAE a fost tiparit in 1.000 de exemplare, care se estimeaza a fi vandute pana la sfarsitul acestui an. “MAE ne-a cedat drepturile de autor al acestui ghid in schimbul unui procent de 10% din tiraj. Din cele 900 de carti care ne-au mai ramas, peste 700 au fost deja distribuite in librarii”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Dumitru, director general al editurii specializate in principal pe carte juridica.

Costurile tiparii acestui tiraj s-au ridicat la circa 2.500 lei, veniturile obtinute din vanzarea celor 900 de exemplare urmand a se ridica la 22.500 lei, la pretul de raft.

“Informatiile se refera la actele necesare pentru calatoria in strainatate, modalitatile in care poate fi acordata asistenta consulara, recomandari privind pregatirea calatoriilor in alte tari, precum si conduita de urmat in timpul deplasarilor”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Cartea are trei capitole (Informatii generale, Asistenta consulara si Conditii de calatorie), primele doua capitole reprezentand modalitatile si domeniile de asigurare a asistentei consulare, cat si limitele sale, ultimul facand o prezentare a conditiilor de calatorie si sedere atat in statele Uniunii Europene, cat si a tarilor din afara UE.

Astfel, printre informatiile diverse cuprinse in acest ghid puteti afla ca: in Cipru, depasirea limitei de viteza se poate pedepsi cu inchisoarea, iar animalele de companie au nevoie de pasaport, in Australia nu exista posibilitatea obtinerii vizei la frontiera, in Coasta de Fildes deplasarile dupa apusul soarelui sau purtarea de bijuterii sau posete trebuie evitate sau ca statul Kuweit nu este o tara turistica, deci nu exista viza turistica.

“Acest ghid vine in preajma aderarii Romaniei la spatiul Schengen, care se presupune sa aiba loc intr-un an si jumatate, fiind un instrument foarte util in aceasta perioada de preaderare”, a mai adaugat Diaconescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri