Ministerul Turismului, respectiv Directia pentru Cercetare si Dezvoltare in Turism, elaboreaza un program prin care se urmareste sprijinirea autoritatilor locale din sudul litoralului, in vederea dezvoltarii turistice a acestei zone.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat duminica la Turda, judetul Cluj, ca sudul litoralului are nevoie de sprijin pentru a se ridica, transmite NewsIn.

„Directia pentru Cercetare si Dezvoltare in Turism, care apartine Ministerului Turismului, a facut un studiu pentru sudul litoralului si vom incerca in aceasta toamna sa directionam investitiile care tin de infrastructura, nu cele care tin de mediul privat, catre sudul litoralului, pentru ca litoralul, in partea lui de sud, a cazut foarte mult in ultimii ani, are nevoie de sprijin pentru a se ridica. Chiar daca acolo s-au facut investitii private, din pacate autoritatile publice locale si nationale nu au venit in sprijinul operatorilor de turism”, a afirmat Udrea.

Aceasta a adaugat ca programul de sprijinire in sudul litoralului cuprinde masuri care vizeaza atat infrastructura, cat si necesitatea de a oferi turistilor locatii de distractie.

„Ne gandim sa cream atractii sau posibilitatea de a avea agrement in sudul litoralului, Aquapark, parc de distractii, sa incercam sa sprijinim autoritatile publice locale in dezvoltarea infrastructurii de utilitati. In foarte multe locuri nu exista lumina, trotuare, canalizare. Incercam sa exploatam resursele balneare care se gasesc in sudul litoralului, exista ape termale in statiunile din sud, nefolosite. Stim cu totii ce succes avea o data sanatoriul de la Mangalia”, a precizat Elena Udrea.

Potrivit acesteia, o atentie speciala - si din punct de vedere legislativ - va fi acordata urbanismului din statiunile de pe litoral, ministrul comparand Eforie sau Costinesti cu un „complex en gros de la limita Bucurestiului”.

„Dorim sa sprijinim primariile din zona sa poata sa se dezvolte in asa fel incat sa devina un litoral atractiv si o sa gasim posibilitatea sa intervenim si in zona urbanismului, pentru ca sunt convinsa ca si dumneavoastra ati vizitat sudul litoralului si stiti ca in statiuni ca Eforie, de exemplu, sau Costinesti, dezvoltarea urbanistica este haotica, arata de multe ori ca un complex en gros de la limita Bucurestiului si fara o legislatie care sa impuna sanctiuni dure sau care sa limiteze tipul acesta de dezvoltare, nici primariile nu pot sa faca fata celor care nu sunt interesati de aspectul statiunii, ci doar de profituri imediate”, a subliniat ministrul Turismului.

Udrea sustine ca va incerca sa redirectioneze din programul derulat la Ministerul Turismului - cu cele patru subprograme nationale - din subprogramul „Litoralul si Delta Dunarii” fonduri catre sudul litoraului.

„Noi speram ca la debutul sezonului 2010 deja sudul litoralului sa arate altfel. Probabil va fi nevoie de cateva milioane de euro, nu foarte mult, avand in vedere ca, totusi, litoralul romanesc are un potential urias de a incasa, daca, sigur, reuseste sa fie atractiv pentru turisti”, a mai afirmat Udrea.

Ministrul Turismului a inaugurat duminica la Salina din municipiul Turda, judetul Cluj, Baza de Tratament pentru afectiuni respiratorii si pentru intarirea sistemului imunitar. Bolnavii pot veni aici, la recomandarea specialistilor, pot petrece de la 30 de minute pana la 4 ore, pe fotolii confortabile, ascultand muzica, ei fiind supravegheati de un medic generalist. Baza de Tratament are si o sala de forta si grup sanitar dotat si cu dusuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri