Organizatorii Bursei de turism "Litoral Mangalia", la care participa aproximativ 100 de reprezentanti ai patronatelor si agentiilor din turism, sustin ca preturile in sezonul estival 2010 vor scadea cu circa 10%.
“Am vazut ca unii hotelieri au scazut preturile cu 5, 8, 10, 12% pentru 2010. Sper ca si ceilalti sa inteleaga ca e nevoie de reduceri”, a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, dupa ce a vizitat o parte dintre standurile participantilor.

La randul sau, ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, dupa ce a consultat oferta unui hotelier, ca “preturile vor fi mai mici cu 12% in 2010”, informeaza NewsIn.

O parte dintre participantii la bursa de turism de la Mangalia au precizat ca reducerile, pentru anumite pachete, pot depasi aceste valori. Potrivit lui Vasilescu, anul viitor nu se va pune in nici un caz problema majorarii preturilor de cazare.

Ministrul Elena Udrea a facut publice si o parte din noutatile sezonului estival 2010, asa cum reies din noua lege a turismului, care va fi supusa dezbaterii publice saptamana viitoare. Astfel, hotelierii vor fi nevoiti sa isi tina deschise unitatile de cazare minimum cinci luni, in caz contrar riscand sanctiuni. Se vor acorda si facilitati fiscale, printre care se numara scutirea cu 50% la plata impozitului pe cladiri pentru cei care tin hotelurile deschise, scutirea pe impozitul reinvestit in cazul pensiunilor, facilitarea la obtinerea de fonduri europene destinate dezvoltarii activitatilor turistice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri