Majoritatea agentiilor de turism au lansat deja ofertele pentru petrecerea Craciunului sau a Revelionului in statiunile din Romania ori din strainatate. Operatorii se asteapta ca si in acest an multi dintre romani sa aleaga destinatiile exotice, chiar daca preturile pot ajunge la peste 2.400 de euro.
Ofertele pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna sint deja postate in vitrinele agentiilor de turism. Se poate opta fie pentru petrecerea vacantei intr-o capitala vestica, fie pentru statiuni din tarile calde, fie pentru statiunile autohtone. Pensiunile turistice reprezinta o alternativa rentabila ca pret. Totul depinde de suma pe care turistul este dispus sa o cheltuiasca. Desi s-au prezentat deja oferte pentru destinatiile interne, operatorii spun ca in multe cazuri preturile se vor stabili dupa Bursa de turism montan, care se desfasoara in aceasta saptamina in Poiana Brasov.

Oferte in statiunile montane

Operatorii apreciaza ca, si in acest an, cele mai multe cereri vor fi pentru Valea Prahovei si Poiana Brasov. In perioada Craciunului, un sejur de trei nopti intr-un hotel de patru stele din Poiana costa aproximativ 640 RON. In aceasta suma sint incluse: cazare cu demipensiune, cina festiva de Craciun si un program folcloric. In statiunile de pe Valea Prahovei, preturile sint mai mici. Astfel, la un hotel de trei stele, un pachet care include trei nopti de cazare, cu mic dejun si cina de Craciun, costa 320-335 RON pentru o persoana, iar la un hotel de patru stele este 370-380 RON. In Predeal, la trei stele, in aceleasi conditii, tariful este de aproximativ 240 RON. Ceva mai mici sint preturile in Busteni, unde patru nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cina festiva, costa 265 RON.

Petreceri de Revelion

Tarifele pentru petrecerea Revelionului sint mai mari. Astfel, la un hotel de trei stele din Poiana Brasov, un pachet care include cinci nopti de cazare, demipensiune si masa de Revelion ajunge la peste 2.330 RON. La o unitate de cazare care are o stea in plus, acelasi pachet costa peste 3.050 RON. In Sinaia, un sejur de trei nopti la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cina festiva, costa aproximativ 1.000-1.100 RON, iar la unul de patru stele suma este mult mai mare. In Predeal, preturile sint aproximativ aceleasi: 1.000-1.050 RON pentru trei stele, iar alternativa mai ieftina o constituie unitatile de doua stele, unde sejurul de trei nopti costa peste 800 RON. La Cheia, o aparitie relativ noua printre destinatiile turistice, pretul pentru patru nopti de cazare intr-un hotel de trei stele ajunge la 1.070 RON.

Alternativa calduroasa

Si pentru acest an se asteapta ca programele pentru locuri exotice sa se bucure de succes. Anul trecut, foarte solicitate au fost destinatiile exotice si marile orase, dintre care s-a detasat Parisul, spune Ana Maria Moanta, marketing manager la Marshal Turism. Sint multe persoane care-si permit sa cheltuiasca sume importante pentru a petrece relaxate, la soare, vacanta de iarna. Un pachet cu noua nopti de cazare, mic dejun, cina intr-un hotel de cinci stele din Mauritius costa peste 2.470 de euro. Transportul cu avionul este inclus. Cei care vor sa mearga in Cancun vor plati, pentru opt nopti, cu aproximativ 300 de euro mai putin.

Oferte pentru capitalele europene

O varianta pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna o reprezinta si capitalele europene. Cea mai ieftina este Budapesta, unde o excursie cu patru nopti de cazare si mic dejun costa aproximativ 419 euro. Un sejur similar in Praga ajunge la 425 de euro, iar la Roma costa aproximativ 485 de euro. Una dintre cele mai scumpe destinatii din aceasta categorie este Reykjavik, pentru care se vor plati aproximativ 797 de euro pentru trei nopti de cazare. Parisul si Barcelona sint ceva mai ieftine: 499 de euro, respectiv 599 euro, pentru cite patru sau cinci nopti de cazare. Toate pachetele includ mic dejun si transport cu avionul. Pina acum, oamenii intreaba despre destinatii sau preturi, insa asteptam ca intr-o saptamina, maxim doua, sa inceapa sa faca rezervari, spune Ramona Piperea, operation supervisor la agentia Paralela 45. Operatorii se asteapta ca si in acest an biletele sa se vinda in proportie de aproape 100%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri