Tariful pentru un sejur de cinci zile la un hotel de patru stele din Viena, in timpul sarbatorilor de iarna, este de circa 350 euro/persoana, de doua ori mai ieftin decat cel perceput la hotelurile din Predeal, Sinaia, Busteni sau Poiana Brasov. La un hotel de patru stele din Poiana Brasov, tariful pentru vacanta de iarna este de peste 700 euro de persoana si include cinci nopti, demipensiune si masa festiva de Revelion, iar in Busteni va costa 475 euro/persoana. Tarifele practicate de hotelierii de pe Valea Prahovei si prezentate la Targul International de Turism sunt cu mult mai mari decat cele ale hotelierilor din Italia, Austria, Grecia sau Paris. In Poiana Brasov, tarifele in timpul sarbatorilor de iarna variaza, la hotelurile de patru stele, de la 340 euro la 700 euro, iar in Sinaia, la hotelurile de trei stele, tarifele sunt cuprinse intre 125 euro si aproximativ 400 euro. Pentru petrecerea sfarsitului de an, turistii romani pot alege si Grecia, Malta sau Franta. In Grecia, un sejur de trei nopti de cazare in Paralia, la vile sau hotel, costa aproximativ 198 de euro de familie.

Agentiile de turism au oferte mult mai ieftine cu sejururi in timpul sarbatorilor de iarna in Turcia sau Malta. Petrecerea a opt zile la un hotel de cinci stele in Istanbul sau in Kusadasi costa putin peste 300 euro/persoana. "Anul trecut, circa 8.000-12.000 de romani au petrecut Revelionul in strainatate, dar anul acesta nu stiu cum va fi pentru ca e o oarecare amorteala in piata", a spus directorul executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducanu.

Sejururile pentru petrecerea revelionului peste granitele tarii costa maximum 750 euro. Cele mai profitabile locatii din punct de vedere al raportului calitate-pret vor fi, in iarna 2005-2006, Egiptul, Malta si marile orase europene, precum Paris, Atena, Roma, Viena sau Praga. Cel mai scump pachet intern de Revelion prezentat la Targ costa aproape 2.500 euro si include cazarea timp de sapte nopti intr-un apartament situat intr-un hotel de patru stele din Poiana Brasov.


Revelion in Bucovina, cu 285 de euro

Turistii care aleg pensiunile din nordul tarii pentru petrecerea Revelionului vor plati 285 euro pentru cinci nopti de cazare, doua mese de pranz si o ora de plimbare cu sania. Pentru noaptea de Revelion, turistii trebuie sa mai scoata din buzunar 100 euro de persoana. Pe de alta parte, pentru 170 euro de persoana, pensiunile din Bucovina organizeaza sejur de Craciun, care include trei nopti, doua mese de pranz, o ora de sauna si o ora de jacuzzi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri