Veniturile Societatii Feroviare de Turism au scazut dupa primele 11 luni ale acestui an cu 42,23%, comparativ cu perioada similara din 2008, la 5.641.050 lei, in timp ce pierderile se ridica la 4.512.670 lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
De asemenea, potrivit MTI, dupa primele 11 luni ale lui 2009, societatea inregistreaza cheltuieli de 10.153.720 lei, in scadere cu 73,06%, fata de perioada similara din 2008.

"Activitatea SC „SFT - CFR” SA pe 11 luni ale anului 2009 a fost afectata de criza economica existenta la nivel national care s-a reliefat prin scaderea gradului de ocupare in cadrul hotelurilor, prin scaderea incasarilor din vanzarea de marfa si prin rezilierea unor contracte de inchiriere spatii", potrivit MTI, citat de NewsIn.

Totodata, MTI, potrivit datelor transmise de MTI activitatea societatii va continua si va depinde de imbunatatirile ce se vor aduce in valorificarea mult mai eficienta a activelor pe care le detine cu o structura organizatorica redimensionata pe criterii de eficienta economica si crestere a productivitatii muncii a personalului care asigura activitatile generatoare de venituri si profit.

Ministerul mai arata ca pentru depasirea acestei situatii se impune elaborarea unei strategii operationale aprobate de catre organele de conducere si administrare ale societatii , privind valorificarea activelor corporale nefolosite, asigurarea cu precadere a resurselor necesare functionarii normale si chiar dezvoltarii unitatilor de cazare, si de alimentatie publica din cadrul complexelor turistice. De asemenea, este necesara o strategie pentru valorificarea prin vanzare a stocurilor fara miscare, revizuirea tuturor tarifelor practicate pentru serviciile prestate, astfel incat sa fie acoperitoare pentru cheltuielile de exploatare aferente, precum si pentru intensificarea demersurilor pentru recuperarea tuturor sumelor restante de la clienti si rezolvarea litigiilor.

Societatea Feroviara de Turism „SFT - CFR” SA este persoana juridica cu capital integral de stat, avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni care isi desfasoara activitatea iin conformitate cu legile romane si care are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de calatori cu specific de turism feroviar, utilizand un parc de material rulant afectat acestui scop in conditiile legii si activitate de cazare si alimentatie publica in hoteluri, baruri si restaurante.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri