Grand Hotel Continental, detinut de omul de afaceri Radu Enache, se va deschide oficial pe data de 27 ianuarie, in urma unei investitii de circa 8 milioane euro.
Hotelul este insa functionabil de la inceputul lunii decembrie 2009.

“Initial ne bugetasem o investitie de 6,5 milioane euro pentru Grand Hotel, insa valoarea finala a ajuns la circa 8 milioane euro. Banii necesari investitiei provin atat din resurse proprii, cat si dintr-o finantare mixta a BRD si Raiffeisen Leasing”, a declarat, pentru Wall-street, Radu Enache (foto).

Ridicat pe temelia fostului Grand Hotel Broft, pe Calea Victoriei, hotelul urmeaza a fi redeschis dupa aproximativ doi ani, atata cat au durat lucrarile de modernizare.

Grand Hotel Continental are 53 de camere, 6 apartamente (mobilate si decorate in diferite stiluri - renascentist, baroque, impero, Ludovic XV), un centru spa cu jacuzzi, saloane de masaj si sauna, tratamente de infrumusetare si ingrijire, fitness si aerobic, precum si sase sali de evenimente.

La acestea se adauga restaurantul fine dining, Concerto, cu un meniu bazat pe conceptul nouvelle cuisine si o lista complexa de vinuri, restaurantul Balkan Bistro, care ofera un meniu cu preparate din bucatariile traditionale ale tarilor care fac parte din aceasta regiune geografica regiunea balcanica: Albania, Bulgaria, Grecia, Romania, Turcia si Serbia si barul cu specific englezesc Victoria Club.

Lantul Continental Hotels a fost infiintat in anul 1991, fiind dedicat inca de la inceput furnizarii unor servicii de 3 si 4 stele pe segmentul turismului de afaceri.

Prin relansarea in 2009 a Grand Hotel Continental din Calea Victoriei se adauga lantului Continental Hotels si o proprietate de 5 stele.

Orasele in care lantul Continental Hotels este prezent sunt Bucuresti, Constanta, Sibiu, Arad, Oradea, Targu Mures, Suceava, Timisu de Sus, Turnu Severin si Portile de Fier, totalizand un numar de 1855 de camere.

Portofoliul Continental cuprinde de asemenea si brand-urile: Continental Forum, Hello Hotels, Tekaffe, Balkan Bistro.

Continental Hotels colaboreaza, prin intermediul marcii Ibis, cu Accor, una din cele mai importante companii hoteliere la nivel mondial.

Ce hoteluri detine Radu Enache
  • 2*- o unitate Hello Hotels, in Bucuresti
  • 3*- patru locatii Ibis (doua in Bucuresti si cate una la Constanta si Sibiu). Anul viitor a planificat sa inceapa constructia celui de-al cincilea Ibis, la Timisoara, care urmeaza a fi deschis in 2011
  • 4*- noua hoteluri Continental Forum in Capitala si in diferite orase din provincie
  • 5*- un hotel Grand Hotel Continental
Citeste si: Cel mai luxos hotel de 5 stele din Romania va fi deschis in 2012
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri