Ministrul german al transporturilor, Petru Ramsauer, a cerut companiei aeriene Lufthansa si reprezentantilor sindicatului pilotilor sa reia dialogul pentru a evita intrarea in greva, relateaza AFP.
Cea mai mare companie aeriana german a anuntat ca a anulat doua treimi din zborurile sale de luni pana joi inclusiv, circa 800 de zboruri pe zi, din cauza grevei cu care ameninta pilotii sai, potrivit NewsIn.

Intr-un interviu acordat ziarului Welt am Sonntag, Ramsauer a precizat ca aceste discutii nu presupun ca cineva sa renunte la pretentiile sale, ci gasirea unei solutii pentru evitarea unei grevei, care ar afecta economia si "imaginea celei mai cunoscute companii aeriene din lume".

"Aceasta greva ar fi de rau augur. Nu este posibil ca cea mai mare flota germana sa ramana practic la sol timp de patru zile", a spus ministrul.

Pilotii vor sa faca greva de luni, de la ora locala 00:00 (duminica 23:00 GMT), pana joi 23:59 (22:59 GMT), ca forma de sprijinire a cererii lor de garantare a locurilor de munca din Germania.

Pe langa Lufthansa, greva ar urma sa afecteze filialele Germanwings si Lufthansa Cargo (transport de marfa).

Negocierile, intrerupte vineri, vizeaza intentia companiei de a incredinta tot mai multe dintre zborurile sale filialelor low-cost din strainatate, ceea ce ingrijoreaza pilotii germani cu privire la locurile lor de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri