Primaria statiunii balneoclimaterice Calimanesti–Caciulata are in vedere investitii de 73,7 milioane lei din fonduri europene in acest an pentru modernizarea infrastructurii turistice de agrement, a parcurilor balneare si realizarea unui Aqua Parc, a declarat primarul Ilie Amuzan.
Astfel, prin proiectul "Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti–Caciulata", in valoare de 33,6 milioane lei, primaria orasului Calimanesti vrea sa construiasca un Aqua Parc in zona Casei de Cultura a orasului, cu bazine de inot acoperite si descoperite, sali de fitness, sauna, precum si un parc de agrement si sport situat in zona stadionului.

"Tot aici, se propune realizarea unor pontoane, astfel incat lacul de acumulare Calimanesti sa devina navigabil, iar turistii sa se poata plimba cu vaporasele intre Calimanesti si Cozia", mai arata datele primariei orasului Calimanesti, potrivit NewsIn.

Un alt proiect avut in vedere in acest an de primarie este in valoare de 25,5 milioane lei si presupune reabilitarea si modernizarea parcurilor balneare din jurul izvoarelor minerale din Calimanesti si Caciulata.

"Aici avem totodata in vedere refacerea aleilor, iluminatul public, dotarea cu mobilier urban, refacerea chioscurilor de muzica din cele doua parcuri, refacerea fantanii arteziene, precum si plantarea de arbori si arbusti", a mentionat primarul Amuzan.

Cel de-al treilea program investitional se ridica la 14,6 milioane lei si este dedicat Grupului Scolar Administrativ si de Servicii Calimanesti. "Proiectul prevede extinderea si modernizarea liceului, modernizarea spatiilor de cazare pentru elevi, modernizarea cantinei, modernizarea atelierelor scoala, realizarea unei sali de sport si a unui corp de garsoniere pentru profesori", a mai spus primarul din Calimanesti.

De asemenea, planurile primariei mai prevad ca, pe langa proiectele administratiei publice, si operatorii de turism sa isi deruleze propriile investitii.

Orasul Calimanesti cuprinde si statiunile Calimanesti, Cozia si Caciulata. Statiunea Calimanesti–Caciulata este situata in judetul Valcea, la poalele Carpatilor Meridionali, pe Valea Oltului. Calimanesti are aproximativ 9.000 de locuitori.

Pe locul al doilea in topul preferintelor romanilor pentru Craciun si Revelion in anul trecut au fost pachetele in statiuni balneare cum este si Calimanesti-Caciulata. Citeste si Top 10 cele mai ieftine sejururi interne pentru Revelion

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri