Pilotii celei mai mari companii aeriene germane, Lufthansa, au lansat in noaptea de duminica spre luni o greva ce ar urma sa dureze pana joi, 25 februarie, prezentata drept cea mai mare din istoria transportului aerian.
Greva a fost lansata la apelul sindicatului Cockpit, care reprezinta peste 4.000 de piloti, si a inceput asa cum era prevazut la miezul noptii (1.00 ora Romaniei), a confirmat Stefanie Stotz, o purtatoare de cuvant a celui mai mare grup aviatic aerian. "Regretam neplacerile pentru pasageri", a adaugat ea.

Lufthansa a anuntat vineri seara ca anuleaza doua treimi dintre zborurile sale, adica 3.200 de luni pana joi, si se asteapta la pierderi de 100 de milioane de euro.

Cockpit va organiza si manifestatii pe aeroporturile din Frankfurt (vestul Germaniei) si Muchen (sudul tarii) in cursul diminetii de luni, 22 februarie, anunta NewsIn.

Cele doua parti nu au reusit in weekend ca ajunga la un acord privind modalitatile de reluare a negocierilor.

Lufthansa asigura circa 1.800 de zboruri pe zi - dintre care 160 intercontinentale - o cifra care cuprinde si zborurile companiilor regionale, care nu sunt vizate de greva.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri