In perioada 10-14 martie 2010, Romania va participa la cea de-a 44-a editie a bursei internationale de turism de la Berlin „Internationale Tourismus Börse (ITB)“.
Standul Romaniei, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are o suprafata de 400 m.p. si gazduieste aproape 40 de expozanti romani - agenti economici care activeaza in domeniul turismului.

Conform Master Planului pentru Turism, Germania este cea mai importanta piata, pe care Romania ar trebui sa-si concentreze eforturile de promovare, in vederea cresterii numarului de turisti straini in Romania.

Germania reprezinta piata sursa pentru majoritatea destinatiilor de vacanta.

Conform unui studiu realizat de compania de asigurari Europ Assisstance, turistii germani sunt mai putin influentati de criza, comparativ cu alti turisti europeni.

Romania este prezenta la ITB Berlin cu stand national inca din anul 1970. In urma participarii Romaniei la editia de anul trecut si in urma unor eforturi sustinute ale ministerului, Romania a reaparut in paginile catalogului TUI 2010, marcand astfel revenirea celui mai mare tour-operator german pe piata romaneasca.

De asemenea, anul trecut, ofertele turistice romanesti au fost incluse in cataloagele pentru 2010 ale altor mari tour-operatori germani, precum Dertour, ITS si Messerschmidt.

ITB este cel mai mare targ de turism din lume, cu o suprafata de 160.000 m.p. si 178.971 de vizitatori, dintre care 110.857 sunt vizitatori de specialitate. In acest sens, evenimentul isi confirma importanta si rezonanta pe piata nationala si internationala prin diversitatea si cresterea numarului de operatori din sector, ramanand in continuare o manifestare de imagine, ce reprezinta vitrina ofertei turistice unde sunt expuse produsele cu adevarat importante.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri