Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat ca deschiderea litoralului este ingreunata de problema constructiilor ilegale, solicitand sprijinul Executivului, deoarece primarii care se opun proprietarilor sunt "ignorati" si "luati peste picior", scrie NewsIn.
"Sunt la Constanta pentru ca incercam sa pregatim deschiderea litoralului si ne-am lovit de o problema care am intalnit-o aici, o stim de anul trecut, dar cu siguranta ca ea este la nivelul intregii tari si anume problema constructiilor care se ridica in mod abuziv. Este cu atat mai grava in situatia Constantei, pentru ca aceste constructii se ridica pe litoral", a spus Udrea, intr-o videoconferinta organizata de premierul Emil Boc cu prefectii.

Elena Udrea a povestit cum vineri membrii delegatiei din care facea parte, printre care si prefectul judetului Constanta, au privit "neputinciosi" cum un santier de pe litoral care primise ordin de sistare a activitatii continua sa lucreze "la capacitate maxima". In acest context, ea a cerut interventia Guvernului pentru a "impune respectarea legilor".

"O situatie pe cat de hilara pe atat de grava, desi in delegatia sau in echipa de ieri cu care am facut inspectia litoralului era ministrul, prefectul, primarul, reprezentantul Inspectoratului de Stat in Constructii, am fost in situatia de a privi neputinciosi cum santeriul care primise de 24 de ore sistarea lucrarilor continua, se descarca acolo nisip, se lucra la capacitate maxima, si asta este in opinia mea o dovada ca statul este ignorat. Se ignora respectarea legilor si autoritatea statului", i-a spus Udrea lui Emil Boc.

"Solicitam sprijin din partea colegilor din Guvern direct, pentru ca la Constanta, in zona litoralului, sa putem impune respectarea legilor. (...) Primarii de aici care sunt de buna credinta si nu isi dau acordul pentru ceea ce se intampla sunt ignorati, sunt luati peste picior si nu ii baga nimeni in seama", a continuat ministrul.

Udrea a anuntat ca a hotarat instituirea unui comandament, din care sa faca parte reprezentanti ai Gardei de Mediu, Inspectoratului Teritorial de Munca, Politiei si ministerului, care sa pregateasca litoralul pentru sezonul turistic si sa verifice constructiile ilegale.

"Am hotarat sa instituim un comandament care sa pregateasca litoralul si sa verifice constructiile, in cazul in care acestea sunt abuzive si dispunerea intrarii in legalitate, inclusiv, acolo unde legea permite, desfiintarea acestor constructii pe cheltuiala celor care au incalcat legea", a spus ministrul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri