Circa 60.000 de turisti romani si-au achizitionat pachete turistice in tara pentru Paste, in timp ce, in strainatate, numarul acestora a fost de aproximativ 15.000, potrivit estimarilor agentiilor de turism membre ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).
Ca si dezavantaj, fata de anul precedent, Sarbatorile de Paste au avut loc in acest an mai devreme, turistii neavand inca un buget suficient pentru aceasta minivacanta. “Reamintim ca, anul trecut, minivacanta de Paste a fost cumulata cu cea de 1 Mai, ambele fiind la o distanta de nici doua saptamani”, au declarat oficialii ANAT.

Pe segmentul “vacantelor in Romania”, cele mai solicitate destinatii au fost turismul rural, turismul montan si turismul balnear, urmate de orase, Delta Dunarii si Litoralul romanesc.

Astfel, circa 15.000 de turisti au preferat Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov (grad de ocupare slab, de circa 50%).

Aproximativ 30.000 de romani au mers de Paste in zonele de turism rural, din care principalele sunt zona Bran-Moieciu (6.000 de turisti), Bucovina (4.000 de turisti), Maramures (2.000 de turisti), Marginimea Sibiului (2.000 de turisti), Nordul Olteniei (2.000), potrivit datelor preluate de la ANTREC.

Statiunile balneare au reprezentat o optiune pentru circa 10.000 de romani.

Pe segmentul “Sosiri turisti straini” (incoming), s-au inregisrat in general turisti din tarile ortodoxe invecinate (Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria), dar si grupuri din Grecia si turisti individuali din Ungaria, Germania, Austria. Un avantaj a fost reprezentat tot de faptul ca Pastele ortodox a coincis cu cel catolic.

Cifra acestora este greu de estimat, dar nu depaseste 5.000.

Majoritatea au ales zone montane sau de turism rural (Bucovina, Maramures, Valea Prahovei), precum si trasee culturale (Transilvania, Bucovina, Maramures etc.)

Pentru segmentul “plecari in strainatate” (outgoing), prin agentiile de turism, cele mai solicitate pachete au fost: Bulgaria (6.000, din care 3.000 doar in Albena), Grecia continentala (3.000 de turisti), Orase europene (2.000 de turisti), destinatii mediteraneene operate cu curse charter (1.000 de turisti) - Creta, Rhodos, Antalya, Tunisia, Egipt - Sharm El Sheikh, Tenerife, dar si Israel.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri