Statiunea balneara Baile Herculane, aflata in judetul Caras-Severin, necesita investitii de circa 30 milioane euro pentru realizarea tuturor proiectelor pe care autoritatile locale le au in plan pentru dezvoltarea statiunii, a declarat primarul Nicusor Vasilescu.
"Prioritare sunt investiile ce trebuie facute in reabilitarea infrastructurii de turism (turismul reprezentand ramura economica de baza a statiunii), prin renovarea si ridicarea gradului de confort a spatiilor de cazare si alimentatie publica in paralel cu cresterea numarului de spatii de cazare, investitii in sectorul de agrement, prin crearea de facilitati pentru petrecerea timpului liber", a declarat primarul orasului-statiune Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, citat de NewsIn.

De asemenea, trebuie reabilitata si modernizata infrastructura de transport, avand in vedere afluxul tot mai mare de turisti care se deplaseaza cu autoturismul propriu, precum si cresterea numarului de autoturisme apartinand locuitorilor orasului, a precizat primarul Nicusor Vasilescu.

Totodata, Baile Herculane si-a planificat pentru acest an investitii de 8,4 milioane euro, in reabilitarea infrastructurii rutiere si a retelelor de apa si canalizare, precum si in constructia unei gradinite cu cresa, o sala de sport si a unor blocuri de locuinte.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, declara la sfarsitul lunii martie ca in acest va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, prin care statul vrea sa salveze statiunea "atat de cunoscuta pe vremuri". Ministrul a mai spus totodata ca, in acest sens, vrea sa atraga investitori privati in statiune, pentru "a salva un obiectiv turistic strategic pentru Guvern". Elena Udrea a mai spus atunci ca in Baile Herculane exista proprietati aflate la o companie privata "care nu a investit nimic acolo si privatizarea a fost realizata dupa alte criterii decat cele in interesul turismului".

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat. Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group si SC Sind Romania SRL.

Baile Herculane are in prezent circa 5.300 locuitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri