Compania Blue Air a efectuat luni pentru prima data in Romania un zbor test de aproape o ora, pentru a testa zona contaminata de cenusa vulcanica si pentru a stabili daca pot fi efectuate zboruri in conditii de siguranta deplina, zborul desfasurandu-se fara probleme.
Zborul a fost realizat pe raspunderea companiei si a avut loc luni, 19 aprilie, in jurul orei 13:30 de pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Bucuresti. Echipajul de comanda a fost format din comandant-instructor Dan Stefanescu, director de zbor al companiei Blue Air si Radu Naidinescu, copilot, a anuntat compania, luni seara, intr-un comunicat.

"Aeronava Boeing 737-800 Next Generation s-a ridicat la o altitudine cuprinsa intre 3.000 si 8.000 de metri si a survolat spatiul aerian din Romania, in zonele considerate contaminate. Astfel aeronava s-a deplasat pe ruta Bucuresti - Bacau - Suceava - Cluj si inapoi la Bucuresti. Zborul a durat aproximativ o ora si s-a desfasurat fara absolut nicio problema", a declarat comandant-instructorul Dan Stefanescu, ce detine functia de director de zbor al companiei Blue Air.

La randul sau, Sherif Ussama, directorul general al Blue Air, a precizat ca a trimis cea mai buna echipa sa testeze conditiile si ca in prezent reprezentantii companiei "sunt absolut siguri ca exista conditii pentru zboruri sigure deasupra Romaniei".

"Am vrut sa fim 100% siguri ca vom avea conditii de zbor perfecte pentru toate cursele odata ce restrictiile autoritatilor sunt ridicate. Suntem nerabdatori sa depasim aceasta situatie, care a reprezentat o problema atat pentru noi, cat si pentru pasagerii nostri in ultima saptamana", a mai spus Sherif Ussama.

De asemenea, compania a anuntat ca luni va efectua mai multe curse catre Italia, Spania, Portugalia si Cipru: 1215 / 1216 Bucuresti - Roma - Bucuresti, 137 / 138 Bucuresti - Larnaca - Bucuresti, 511 / 512 Larnaca - Bergamo - Larnaca, 127 / 128 Bucuresti - Lisabona - Bucuresti, 303 / 304 Sibiu - Madrid - Sibiu, 103 / 104 Bucuresti - Madrid - Bucuresti si 143/144 Bucuresti - Napoli - Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri