Marco Rottino, seful Alitalia Romania, este unul dintre sutele de mii de pasageri care nu pot ajunge la destinatie.
De cand a fost numit la conducerea filialei locale al Alitalia (in vara anului trecut), Marco Rottino este unul dintre managerii care fac “naveta”. Astfel, italianul paraseste Bucurestiul vineri seara si pleaca spre orasul natal, Napoli, pentru ca duminica seara sa revina in Romania. “Acum sunt in Napoli, de unde se poate zbura, insa astept sa se deschida aeroporturile din Romania. Sper ca in noaptea de luni spre marti sa ajung la Bucuresti”, a declarat, pentru Wall-Street, seful Alitalia.

Pierderile nu vor fi la nivelul lui 11 septembrie

Chiar daca IATA (Asociatia Internationala a Transportului Aerian) estimeaza pierderi mai mari pentru industrie decat cu ocazia atentatelor de la 11 septembrie 2001, seful Alitalia crede ca o astfel de discutie este prematura. „Personal, nu cred ca pierderile vor fi mai mari decat cele cauzate de atentatele din SUA. Pana nu se termina aceasta criza si nu vom vedea cati pasageri cer restituirea banilor, este prematur sa vorbim”, a mai declarat Rottiono, care a adaugat ca operatorul pe care il reprezinta va oferi pasagerilor posibilitatea reprogramarii zborurilor.

„Pasagerii afectati de aceasta situatie vor putea sa isi reprogrameze data zborului pana, cel tarziu, 31 mai”, a explicat Rottino.

Potrivit acestuia, prima cursa Alitalia care va opera astazi, daca decizia de deschidere a aeroportului Otopeni va ramane valabila, este zborul Bucuresti-Roma, cu plecare la 6.30. „In Italia doar partea de nord este inchisa zborurilor, asa ca pe Roma se circula”, a mai spus seful Alitalia.

El a mai adaugat ca este de acord cu decizia guvernelor de a inchide aeroporturile si spatiile aerine. „Siguranta pasagerilor este cea mai importanta, asa ca decizia de a inchide spatiul aerian este una buna, avand in vedere ca motoarele avioanelor pot fi afectate semnificativ de acea cenusa”, a mai declarat oficialul Alitalia.

Pasagerii Malev au ales transportul terestru

Potrivit Madalinei Cretu, managerul general pe Romania al ungurilor de la Malev, o parte din pasagerii care isi rezervasera zboruri pentru aceste zile au ales varianta transportului terestru. „Cei care aveau treburi urgente de rezolvat au ales sa plece cu masina sau cu trenul, avand in vedere ca distanta nu este atat de mare”, a declarat Cretu, pentru Wall-Street.

Ea a mai spus ca este imatur de luat in discutie amploarea pierderilor pe care le vor inregistra companiile aeriene. „Vorbim despre un fenomen care nu s-a incheiat inca, asa ca nu putem vorbi acum despre pierderi”, a mai spus Cretu.

Pana in prezent, compania Malev a anulat astazi 3 zboruri in relatia cu Romania. „Chiar daca Timisoara a fost deschis de dimineata, Budapesta este inchis pana la ora 15, asa ca nu am putut zbura”, a explicat oficialul Malev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri