Din cauza faptului ca echipa nationala a Romaniei nu va participa la Campionatul Mondial de Fotbal, care se va desfasura in perioada 11 iunie-11 iulie in Africa de Sud, vanzarile agentiilor de turism pentru acest eveniment sunt inca modeste.
“Cred cu tarie ca daca Romania s-ar fi calificat pentru Mondiale, am fi vandut cu cel putin 10-15% mai multe pachete decat in situatia actuala”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Stoica, CEO al agentiei de turism Eturia.

Preturile pachetelor pentru turneul final incep de la 2000 de euro si pot ajunge pana la peste 11.000 de euro, in functie de numarul meciurilor la care turistul vrea sa participe sau conditiile de cazare. “Pana in prezent Eturia a vandut 6 pachete pentru CM din Africa de Sud, in valoare totala de 25.000 euro.Imi este greu sa estimez cati romani vor cumpara pachete pentru Campionatul Mondial in conditiile in care Nationala Romaniei de fotbal nu s-a calificat la Cupa Mondiala”, a mai spus prezentantul tour-operatorului.

Perfect Tour, o alta agentie de turism care are inclusa in oferta sa acest eveniment estimeaza ca va vinde circa 100 de pachete. “Daca echipa Romaniei era prezenta, cererea ar fi fost mult mai mare”, sustin si reprezentantii Perfect Tour.

Potrivit lui Stoica, un alt dezavantaj, pe langa neparticiparea echipei nationale, este distanta mare dintre Romania si continentul african. “Distanta mare pana in Africa de Sud implica un cost al biletului de avion de cerca 1200 – 2000 euro , in functie de data la care se calatoreste.In plus, si tarifele la servicii si la biletele pentru meciuri sunt destul de mari”, a mai completat Stoica.

Campionatul Mondial de Fotbal 2010 va fi a 19-a Cupa Mondiala FIFA, un turneu international de fotbal, care este programat sa aiba loc intre 11 iunie si 11 in Africa de Sud. Pentru prima data turneul va fi gazduit de catre o natiune membra a Confederatiei Africane de Fotbal. Mascota oficiala pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud este Zakumi, un leopard cu parul verde.

Nationala Romaniei nu s-a mai calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1998, cand a jucat patru meciuri si a ocupat locul 11.

Cea mai buna performanta a Romaniei la Campionatul Mondial a fost realizata in anul 1994, cand ajungea pana in sferturile de finala, acolo unde a pierdut in fata Suediei.

Ofertele agentiilor pentru CM din Africa de Sud

J’info Tours

Pachet optimi : 2.132 euro, include meci ales: 1G-2H-28.06.2010, hotel Augustavilla St.Pio's Guest House 3*- 3 nopti dejun, bilet de avion cu Turkish Airlines.

Pachet sferturi: 2.203 euro, include meci ales castigatoarea dintre 1F-2E si 1G -2H-29.06.2010, hotel Augustavilla St.Pio's Guest House 3*- 3 nopti dejun, bilet de avion cu Turkish Airlines.

Pachet semifinale: 2.336 euro, include bilet meci semifinala din Cape Town - 6/07.2010, hotel Avenue 3*- 3 nopti BB luxury twin, zbor Turkish - escala Istanbul.

Pachet finala : 2.700 euro, include bilet meci - 11.07.2010, hotel Augustavilla St.Pio's Guest House 3*/similar - 3 nopti dejun, bilet de avion cu Turkish Airlines.

Perfect Tour

Pachet finala de la 3.421 euro, include loc in camera dubla in perioada 09 – 12.07.2010 / 3 nopti, Protea Hotel Tyger Valley 3* - Cape Town, bilet de avion dus-intors, bilet la finala CM.

Eturia

Circuit de 8 zile: 3.750 euro, include bilet de avion Bucuresti-Cape Town- Johannesburg – Bucuresti, bilete de intrare la meciurile Italia-Paraguay si Argentina Coreea de Sud, cazare 7 nopti cu mic dejun.

Pachet finala: 4.630 euro, include bilet de avion Bucuresti- Johannesburg – Bucuresti, bilet de intrare la finala CM, cazare 4 nopti cu mic dejun.

Pachet grupe: 5.940 euro, include bilet de avion Bucuresti-Cape Town- Johannesburg – Bucuresti, bilete de intrare la meciurile Brazilia-Coasta de Fildes, Camerun-Olanda, si la optimea de finala care se ca desfasura in Cape Town, 10 nopti de cazare cu mic dejun.

Pachet semifinale si finala: 10.730 euro, include bilet de avion Bucuresti-Cape Town- Johannesburg – Bucuresti, bilete la cele 2 semifinale si la finala, 10 nopti de cazare cu mic dejun.

Pachet sferturi, semifinale si finala: 11.120 euro, include bilet de avion Bucuresti-Cape Town- Johannesburg – Bucuresti, bilete de intrare la sfertul de finala si semifinala desfasurate in Cape Town si la finala, 12 nopti de cazare cu mic dejun.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri