Sindicatele CFR nu vor intra in greva de solidaritate pe 2 iunie, deoarece nu au intrunit numarul necesar de semnaturi de la Regionale, a declarat Voicu Sala, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva.
"La calea ferata nu se intra in greva de solidaritate. Nu s-au indeplinit conditiile legale, si anume strangerea de semnaturi necesare de la cele opt regionale. Daca in viitor vor fi emise acte normative care vor prevede diminuarea fondului de salarii la societatile feroviare la care Federatia Mecanicilor de Locomotiva are membrii, salariatii vor opri imediat lucrul. Feroviarii vor intra direct in greva generala in cazul in care li se vor reduce salariile cu 25%. Noi inca nu avem informatii ca reducerile salariale vor viza si angajatii CFR. Toate societatile feroviare si-au facut deja reforma, au inghetat salariile, au disponibilizat un numar mare de personal, nu li s-au mai acordat sporuri, prime sau tichete de masa", a mentionat Sala, scrie NewsIn.

Acesta preciza recent ca feroviarii au suferit deja, iar o greva generala ar duce la "distrugerea" companiilor CFR din punct de vedere financiar.
Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu, declara vineri ca sindicatele din CFR vor decide luni, la ora 12.00, daca vor intra in greva generala in 2 iunie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri