Numarul pasagerilor care au calatorit cu Tarom a crescut in primele sase luni cu 31%, la peste 900.000, fata de perioada similara din 2009, in timp ce veniturile din transportul de pasageri si marfa au crescut cu 10,9%, au declarat reprezentantii operatorului aerian de stat.
Cele mai solicitate destinatii de catre pasagerii Tarom au fost aceleasi in prima jumatate a anului comparativ cu perioada similara din 2009, respectiv Timisoara, Cluj si Paris.

"In prima jumatate a anului, Tarom a introdus trei noi destinatii, Nisa, Riga si Damasc, dupa ce, in 2009, a operat pe alte 11 noi rute, si anume Amsterdam, Bari, Budapesta, Belgrad, Dubrovnik (sezonier perioada de vara), Lyon, Geneva, Salzburg (sezonier perioada de iarna), Strasbourg, Venetia si Zurich", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

Flota companiei Tarom este compusa din 26 de aeronave, trei aeronave BOEING B737-800, patru BOEING 737-700, patru BOEING 737-300, patru AIRBUS A318-111, doua AIRBUS A310-325, sapte ATR 42-500, doua ATR 72-500. In prezent, aceasta se numara printre cele mai tinere flote din Europa, avand o varsta medie a aeronavelor de opt ani.

"Numarul angajatilor a fost redus de la 2.517, cat era la 30 septembrie 2009, la 2.353, la 30 iunie anul acesta", a informat operatorul.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei au mai transmis ca Tarom vizeaza masuri de reducere a cheltuielilor in perioada 2010-2011. Astfel, operatorul are in plan renegocierea contractelor cu partenerii de business, care sa prevada reducerea cu 10% a costurilor de handling in escalele cu impact major si analizarea necesarului de servicii ce urmeaza a fi prestate pe toate escalele companiei, precum si reducerea costurilor tehnice si de pool cu pana la 40%.

De asemenea, se mai are in vedere reducerea costurilor administrative cu personalul prin scaderea costurilor cu deplasarile in interes de serviciu cu 50% si renegocierea contractelor cu centrele de training si cu hotelurile partenere pana la 20%.

O alta masura de reducere a cheltuielilor vizeaza si relocarea agentiilor externe Tarom in aeroporturi in vederea diminuarii costurilor cu 15% si reducerea numarului agentiilor interne in functie de gradul de profitabilitate al acestora, in vederea micsorarii costurilor cu 10%.

La sfarsitul lunii iunie 2010, directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru, declara ca numarul pasagerilor transportati de Tarom in primele cinci luni a crescut cu 26% fata de aceeasi perioada din 2009, precizand insa ca datele Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) releva un an 2010 dificil, operatorul estimand in acest context pierderi.

Potrivit bilantului activitatii pe anul 2009, compania a avut anul trecut venituri de 1,11 miliarde lei, mai mici cu 27% fata de cele programate prin buget la inceputul anului. Compania a transportat anul trecut peste 1,72 milioane pasageri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri